Vrijwilligers- en inforuimte Achter 't Zaand

Coronatijd, coronamaatregelen: dat betekent winterstop voor informatieruimte De Zaandstee in Lhee. Van 1 november tot 1 maart 2021 kan Natuurmonumenten de anderhalve meter afstand voor bezoekers en onze vrijwilligers in de gezellige maar kleine ruimte niet voldoende waarborgen. Daarom zijn zowel de informatieruimte als het buitentoilet tot 1 maart 2021 gesloten. Herder, hond en schapen gaan wel gewoon op pad.

Interieur vrijwilligers- en inforuimte

In tijden van corona

De ruimte in de Zaandstee is beperkt en daarom is bij het begin van de corona-uitbraak al besloten om geen publiek meer binnen te ontvangen. Gelukkig zat het weer van de zomer 2020 mee en hebben we veel  bezoekers buiten kunnen ontvangen. Maar nu, in de herfst en in de winter, kunnen we niet bieden wat we graag willen; een warme, gastvrije ontvangst, aan de koffietafel, met uitzicht op het mooie Dwingelderveld. Daarom zijn zowel de informatieruimte als het buitentoilet tot 1 maart 2021 gesloten 

Wolteam

In de tussentijd zijn de vrijwilligers van het wolteam van de Zaandstee volop bezig met de voorbereidingen van wolworkshops in 2021. De data van de workshops komen op de website te staan. Hou de website komend voorjaar dus in de gaten!

Workshop vachtvilten

Voorjaar 2021

We hopen dat onze vrijwilligers bezoekers in de lente van 2021 weer een warm welkom kunnen geven op die heerlijke plek aan de rand van het Dwingelderveld.

De binnenkomst van de schaapskudde, aan het einde van de middag, is daarbij altijd een bijzonder moment.

Buitenruimte vrijwilligers- en inforuimte

Vertrek en aankomst van de kudde

Het vertrek en de aankomst van de schaapkudde is, met gepaste corona-maatregelen, nog steeds bij te wonen. De schapen, herder en hond vertrekken ’s morgens rond 10.00 uur. In de winterperiode (oktober-februari) komen ze tussen 16.00 en 17.00 uur terug. Ze blijven zo lang mogelijk op het veld, dus het ligt er aan hoe laat het schemerig wordt.

schapen voor schaapskooi

Familiepad

Wat nu ook nog kan: even een eindje lopen.  Het familiepad, geschikt voor rolstoelen en kinderwagens, loopt  niet alleen langs de schaapskooi, maar ook door heidevelden, langs een ven en door het bos

Parkeren

Vanaf parkeerplaats Achter ’t Zaand van Staatsbosbeheer in Lhee is het ongeveer 10 minuten lopen naar de schaapskooi. Voor mensen met een beperking is er een speciale parkeerplaats bij de schaapskooi.

Meer weten over de schaapskudde?

200 Drentse heideschapen, de herder, zijn hond, hun werk..... er is zoveel over te vertellen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo