Ga direct naar inhoud

Vrijwilligers- en inforuimte Achter 't Zaand

Vrijwilligers heten je van harte welkom bij informatiecentrum de Zaandstee op het erf van de schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee. Op het erf vertellen we je van alles over de schapen, de wol, begrazing en het prachtige Dwingelderveld.

Interieur vrijwilligers- en inforuimte

Geopend op zondagen

We zijn op alle zondagen aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur. Er is koffie, thee en lekkere Dwingelderveldkoek. Afrekenen uitsluitend via pin. Tussen vier en vijf uur komt de herder met de schapen terug van de heide, dat is een prachtig moment op mee te maken.

Wolteam

Op de meeste zondagen zijn vrijwilligers van het wolteam aanwezig op het erf. Ze laten zien welke prachtige producten je kunt maken van wol van het Drentse Heideschaap.

Schapen knippen op ambachtelijke wijze

Op zes opeenvolgende woensdagen in de zomervakantie vanaf 20 juli, worden de laatste schapen uit hun jas geholpen door de schaapherder. Dit gebeurt met de hand en er is ruim gelegenheid om allerlei vragen te stellen. De Zaandstee is dan geopend en het wolteam is aanwezig voor demonstraties wolverwerking. De ruwe vachten zijn dan ook te koop.

Schapen knippen

Parkeren

Vanaf parkeerplaats Achter ’t Zaand van Staatsbosbeheer in Lhee is het ongeveer 10 minuten lopen naar de schaapskooi. Voor mensen met een beperking is er een speciale parkeerplaats bij de schaapskooi.

Meer weten over de schaapskudde?

200 Drentse heideschapen, de herder, zijn hond, hun werk..... er is zoveel over te vertellen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid