Ga direct naar inhoud
Nieuws

Column boswachter John - Kerststal

18 december 2018 | Natascha Hokke

Boswachter John Pietersen is geboren en getogen in het dorpje Noorden, pal aan de Nieuwkoopse Plassen. In dit gebied is hij dan ook als een vis in het water. Een keer in de twee weken schrijft boswachter John Pietersen een column over zijn belevenissen in de Nieuwkoopse Plassen voor de weekkrant het Witte Weekblad.

Boswachter John

Kerststal

Ik herinner mij één van de dagen voor kerst na het overlijden van pa. In huis hadden wij een zogenaamd paplam van een Kameroenschaap in een kinderbox zitten. Op zich al vrij bijzonder, maar de toedracht nog meer. Het beestje was op zich al een kerstwonder. Geboren zonder dat er een ram bij het schaap gelopen had - voor zover we wisten. Maar goed, het was geboren, werd verstoten en moest verzorging hebben. Naast het lam, liep er ook een Drentse patrijs, een te dikke kater plus dwergpoedel in huis. Toen wij op een avond thuis kwamen en de deur openden, kwam de volledige horde enthousiast naar de deur. De hond had de kerstboom in zijn bek, de kat mepte naar de laatste ballen en de dwergpoedel voorzag alles van geluid. Daarachteraan kwam het lam, dat overduidelijk niet zindelijk was, en sprong met vier poten vrolijk van de grond. De huiskamer was verworden tot een kerststal waar de Heilige familie uit wanhoop gevlucht was. Wat een puinhoop! We hebben de grijze container gepakt en al het kerstspul erin gemikt. Toen alles de volgende dag hersteld was, zijn we opnieuw begonnen met een nieuwe boom. Opruimen en opnieuw beginnen, omdat het mag. Hele mooie kerstdagen toegewenst!

Meer boswachter John?

Krijg je geen genoeg van boswachter John zijn belevenissen, inzichten, foto's van de Nieuwkoopse Plassen en wil je hem dagelijks volgen? Volg hem op Twitter!

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter