Ga direct naar inhoud
Nieuws

Column boswachter John - Verandering

07 november 2018 | Natascha Hokke

Boswachter John Pietersen is geboren en getogen in het dorpje Noorden, pal aan de Nieuwkoopse Plassen. In dit gebied is hij dan ook als een vis in het water. Een keer in de twee weken schrijft boswachter John Pietersen een column over zijn belevenissen in de Nieuwkoopse Plassen voor de weekkrant het Witte Weekblad.

Boswachter John

Verandering

Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat op 1 november het bezoekerscentrum in Nieuwkoop voorgoed haar deuren heeft gesloten. Een droevig relaas, maar soms moet je het verstand laten prevaleren en een goede keuze maken – ook al voelt deze niet altijd voor iedereen als de beste keuze. Toch is de knoop doorgehakt en werd er gekozen voor het concept ‘Natuurmonumenten in het veld’. Daar waar het allemaal gebeurt. Een periode van opnieuw beginnen en soms wat zoeken, staat ons te wachten. Een uitdaging die met de hulp van de vele vrijwilligers te doen is. Niets is voor altijd en vroeg of laat kan aan iets een veel te vroeg einde komen. Daar weet ik alles van. Eén ding zal altijd blijven. Verandering. Je kunt er dan voor kiezen om de hakken in het zand te zetten en niet verder te willen of gaan. Je kunt ook de kans grijpen dat ieder einde een nieuw begin met zich meebrengt. Nieuwe dingen, nieuwe uitdagingen. Feit blijft dat na een periode van tien jaar het zwaar valt om de deuren te sluiten. Mijn dank gaat uit naar de vele vrijwilligers die het bezoekerscentrum een recht van bestaan gaven met een overweldigende inzet. Heel veel dank daarvoor!!!

Meer boswachter John?

Krijg je geen genoeg van boswachter John zijn belevenissen, inzichten, foto's van de Nieuwkoopse Plassen en wil je hem dagelijks volgen? Volg hem op Twitter!

Of kijk hier voor eerdere columns van boswachter John >>

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter