Ga direct naar inhoud
Nieuws

Column van boswachter John: Arend

28 maart 2018 | Natascha Hokke

Boswachter John Pietersen is geboren en getogen in het dorpje Noorden, pal aan de Nieuwkoopse Plassen. In dit gebied is hij dan ook als een vis in het water. Een keer in de twee weken schrijft boswachter John Pietersen een column over zijn belevenissen in de Nieuwkoopse Plassen voor de weekkrant het Witte Weekblad.

Boswachter John Pietersen plaatst otterbord

Arend

Gewoon een maandagochtend, met de auto naar kantoor. Op de Bosweg zie ik een uiterst ongewoon tafereel. Een wolk van ganzen en andere vogels komen mij tegemoet vliegen. Ze hebben het duidelijk op iets voorzien. Ineens zie ik het. Een zeearend vliegt centraal in de kluwen van vogels. De imposante vogel met een spanwijdte van 2,5 meter draait over mijn auto. Op de parkeerplaats stap ik uit. Ik sta daar alleen. Totaal onder de indruk onderga ik het moment. De arend blijft draaien boven mij. Mijn gedachten schieten heel kort weer even terug in de tijd. Het is weer eind maart. De arend is voor mij een symbool van vreugde en intens verdriet. Hoe bijzonder is het dat juist in deze periode de zeearend zich op een dergelijke manier manifesteert. Het geeft mij een goed gevoel zonder enige vorm van verdriet. De arend duikt een keer naar het wateroppervlak. Haalt nog een keer uit naar een vogel. Vervolgens toont hij met ferme vleugelslagen zijn kracht en onoverwinnelijkheid en verdwijnt het plassengebied in. Weg over de horizon; uit het zicht, maar niet uit het hart. De dag begint, een nieuwe start, een ander leven. Ik ben een gelukkig mens…

Meer boswachter John?

Krijg je geen genoeg van boswachter John zijn belevenissen, inzichten, foto's van de Nieuwkoopse Plassen en wil je hem dagelijks volgen? Volg hem op Twitter!

Of kijk hier voor eerdere columns van boswachter John >> 

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter