Ga direct naar inhoud
Nieuws

Column van boswachter John - Verschil

12 september 2018 | Natascha Hokke

Boswachter John Pietersen is geboren en getogen in het dorpje Noorden, pal aan de Nieuwkoopse Plassen. In dit gebied is hij dan ook als een vis in het water. Een keer in de twee weken schrijft boswachter John Pietersen een column over zijn belevenissen in de Nieuwkoopse Plassen voor de weekkrant het Witte Weekblad.

Boswachter John Pietersen bij otterbord

Verschil

We zijn de extreme zomer eigenlijk alweer bijna vergeten. Lekker klagen over droogte en hitte. Inmiddels hebben we weer iets nieuws gevonden om over te spuien. Regen! Overvloedige regenval zette Nieuwkoop op de kaart. Een record aan water viel - gepaard met veel lawaai en inslagen van donder en bliksem - op ons dorp neer. Straten en tunnels liepen onder. Tussendoor moest ik ook de boot van de ondergang redden. Ooit zat ik met mijn vader te vissen op de Binnenpolder. Onweer in de lucht en eigenlijk niet verstandig om te blijven zitten. Nog even wachten zei hij, ze bijten zo goed. Plots een flits en een enorme klap, recht boven de roeiboot. Halsoverkop zijn we strak langs de kant naar huis gevaren. Vissen was onze gezamenlijke passie. Verder waren we verschillend. Hij enorm technisch, ik had meer met planten en dieren. Dat deed hem beslissen om zijn bedrijf te verkopen en mij de keuze te laten wat ik in de toekomst wilde gaan doen. Precies vandaag is het 28 jaar geleden dat hij overleed. Ik denk nog vaak aan hem als vader, maar nog meer als vriend. Hij liet mij in vrijheid kiezen en zo ben ik geworden wie ik nu ben. Een echte vader, een vriend. Dat maakt het verschil!

Meer boswachter John?

Krijg je geen genoeg van boswachter John zijn belevenissen, inzichten, foto's van de Nieuwkoopse Plassen en wil je hem dagelijks volgen? Volg hem op Twitter!

Of kijk hier voor eerdere columns van boswachter John >>

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter