Ga direct naar inhoud
Wandelen

Stinzenwandeling op Buitenplaats De Tempel

Stinzenwandeling op Buitenplaats De Tempel

Waar

Polder Schieveen

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 15,00
  • Ledenprijs: € 10,50
Activiteit

Stinzenwandeling op Buitenplaats De Tempel

De bloei van de stinzenflora is weer gestart, op Buitenplaats De Tempel tonen bijvoorbeeld de sneeuwklokjes in februari massaal hun pracht! En misschien kan je voor de regio Rotterdam de niet zo gangbare vingerhelmbloem wel ontdekken.

De vrijwillige boswachters laten je tijdens deze wandeling de tuinen van de buitenplaats zien en vertellen wetenswaardigheden over deze voorjaarsflora. Niet alleen indrukwekkende hoeveelheden sneeuwklokjes in februari, of speenkruid in maart, maar natuurlijk ook narcissen en de bonte krokus tonen de natuur van haar mooiste kant. Ze bezorgen ons de eerste lentekriebels.

Maar wat maakt nou dat een plant een stinzenplant is? Of wat is nou een mierenbroodje? En wat is het verschil tussen een geplooid sneeuwklokje en het gewone sneeuwklokje? De boswachters vertellen het graag tijdens deze stinzenwandeling. Geef je nu op en wandel mee met de boswachter. Zo leer je meer over de mooie stinzenflora en natuurlijk over deze unieke buitenplaats onder de rook van Rotterdam!

 

  • Let op: de wandeling vertrekt vanaf de hoofdparkeerplaats aan de West Abtspoldersweg.
  • Kom je met de auto vanaf de snelweg vanaf Rotterdam, let dan goed op de route.
    (Neem afrit 11, vervolgens linksaf, dan over het viaduct en direct rechts waardoor het lijkt alsof je snelweg weer neemt richting Rotterdam, maar daar neem je de binnenbocht. Aan het einde rechts en door blijven rijden tot je aan de linkerzijde de parkeerplaats met vlaggen en hekken ziet.
  • De stinzenwandeling wordt op twee data aangeboden, 25 februari en 24 maart. 
  • Honden zijn niet toegestaan.