Ga direct naar inhoud
Nieuws

Terugblik & video: concert ‘Paradijsvogels’ in de Rotterdamse Laurenskerk

06 juni 2018 | Natascha Hokke

De vogels van het Rotterdamse platteland vormden de inspiratie voor het concert Paradijsvogels, die op zaterdagavond 16 juni 2018 in de Laurenskerk te Rotterdam plaatsvond. Het concert is voortgekomen uit een nieuwe samenwerking tussen het Laurens Collegium Rotterdam, zangeres Ntjam Rosie en Natuurmonumenten.

Zingende blauwborst

Muziek & natuur

Het Laurens Collegium Rotterdam, één van de beste koren van Nederland, bracht met Paradijsvogels een avondvullend programma met uiteenlopende klassieke koormuziek, gewijd aan de wereld van de vogels. Tijdens het concert waren filmbeelden te zien van de vogelrijkdom in bestaande en nieuwe gebieden van Natuurmonumenten bij Rotterdam. Speciale gast was de bekende Rotterdamse zangeres Ntjam Rosie.

Dirigent Wiecher Mandemaker

Gedeelde liefde

Een gedeelde liefde voor muziek, voor vogels en voor de stad bracht zangeres Ntjam Rosie, klassiek koordirigent Wiecher Mandemaker en stadsboswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten samen. Dirigent Mandemaker van het Laurens Collegium Rotterdam is in zijn vrije tijd fervent vogelaar in de gebieden van Natuurmonumenten bij de stad. Boswachter Maurice beheert die natuurgebieden, en zoekt in zijn vrije tijd juist de binnenstad op om stadsvogels te bestuderen. Zangeres Ntjam Rosie is opgegroeid in de wildernis van Kameroen, woont en werkt nu in ‘urban jungle’ Rotterdam, maar keert altijd weer terug naar de natuur voor rust en inspiratie. 

Samen brachten het topkoor, de boswachters en de popzangeres een innovatief programma over de schoonheid van vogels, waarin hun verschillende werelden elkaar ontmoeten.

Speciaal lied: Love of my life (birds of paradise)

Het concert werd afgesloten met een lied van de urban zangeres, ondersteund door het koor en dirigent Wiecher op de piano. Ntjam Rosie maakte dit lied Love of my life (birds of paradise) speciaal voor dit concertIn de video hieronder zie je een fragment van het optreden!

Fragment Ntjam Rosie en Laurens Collegium Rotterdam - Love of my life (birds of paradise)

Midden-Delfland Dagen: ‘Daar zit muziek in!’

Het vogelconcert Paradijsvogels was een hoogtepunt in het programma van de jaarlijkse Midden-Delfland Dagen. Tijdens dit evenement op zaterdag 16 en zondag 17 juni aanstaande is van alles te beleven op het platteland direct ten noorden van Rotterdam. Jaarlijks trekken de Midden-Delfland Dagen duizenden belangstellenden uit de stad.

Het thema van de Midden-Delfland Dagen 2018 is: ‘Daar zit muziek in’. De organisatie wil mensen verrassen met de weidsheid van het landschap nabij Rotterdam en de verschillende soorten vogels die er te zien zijn. Met Paradijsvogels brengen Laurens Collegium Rotterdam en Natuurmonumenten het landschap en de vogels van Midden-Delfland voor één avond de stad in.

Bekijk hier het voorproefje van Paradijsvogels met interviews van dirigent Wiecher en zangeres Ntjam Rosie

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter