Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Rucphense Bossen

  • Eten en drinken
  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Geschikt voor rolstoel
  • Wandelen
  • Rolstoel met begeleider
 • Bekijk alle routes
De Rucphense bossen

Welkom in de Rucphense Bossen

“In de Rucphense Bossen ruik je gewoon dat je in de natuur bent. Die geur van dennennaalden geven mij een gevoel van thuiskomen. In het dichte, donkere dennenbos voel ik me elke dag opnieuw alsof ik in een sprookje leef. Even later wandel ik door een veld met paarse heide. Ga je eens met me mee?”

Miranda Fieret
Miranda Fieret

Boswachter van dit gebied

Meer over Rucphense Bossen

Over het gebied

In de Rucphense Bossen kan je heerlijk actief zijn. Je kunt er wandelen, fietsen en paardrijden door dichte naaldbossen, uitgestrekte zandvlakten, loofbossen, hei en graslanden.

Naaldbossen, hei, stuifzand en loofbos en graslanden

De Rucphense bossen zijn, ondanks de naam, meer dan bossen alleen. In de IJstijd ontstonden hier de zandduinen die je er nu nog ziet. De bossen, heide en graslanden zijn eigenlijk helemaal niet natuurlijk ontstaan: die zijn allemaal door mensen geplant. Het resultaat is een natuurgebied met elke keer andere natuur om je heen. Afkoelen in een donker dennenbos in de zomer, in bomen klimmen op de eenzame dennen van de zandvlakten of een wijds uitzicht over de paarse hei? Het kan allemaal in de Rucphense Bossen.

Wandelen, fietsen of paardrijden?

Een actief uitje in de natuur? In de Rucphense Bossen leef je je helemaal uit. Er lopen flink wat wandel-, fiets- en mountainbikeroutes door het gebied. Echte waaghalzen volgen de mountainbikeroute. Er loopt een lange ruiterroute door het gebied. Je kunt er paardrijden vanaf Roosendaal tot aan de Belgische grens.

Familieplek

De Rucphense bossen is ook echt een familieplek. Wandel met de kinderen de 3 km wandeling of een deel ervan. Onderweg kom je langs Café en Recreatiecentrum ‘t Ossekopke. Bij het café kun je even tot rust komen onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin aanwezig.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Café en recreatiecentrum 't Ossekopke
Rucphense Bossen

Nieuws

Direct naar

Rucphense Bossen

Wat wij hier doen

Meer planten en dieren

Wij maken open plekken in de dichtbegroeide Rucphense Bossen. Zo is er ruimte voor nieuwe planten en dieren in het bos. En het ziet er ook nog eens afwisselender uit! Dat kunnen we alleen doen met jouw hulp.

Word lidDoneer nu