Ga direct naar inhoud
Oostelijke Vechtplassen

Spiegelplas

  • Eten en drinken
  • Fietsen
  • Hardlopen
  • Geschikt voor rolstoel
  • Wandelen
  • Rolstoel met begeleider
 • Bekijk alle routes
Spiegelplas

Welkom in de Spiegelplas

Als ik aan de Spiegelplas denk, dan zie ik kristalhelder water, fraai begroeide oevers en schilderachtige vergezichten voor me. 's Zomers is het dan ook heerlijk toeven op één van de idyllische strandjes van deze weidse plas.

Bert-Jan
Bert-Jan van Wichen

Boswachter van dit gebied

Meer over Spiegelplas

Over het gebied

De Spiegelplas is een weidse plas met idyllische strandjes, eilandjes en moerasbossen. Een paradijs voor veel recreanten. Dit natuurgebied van 275 ha biedt voor elk wat wils. Op, in of langs de plas kun je wandelen, fietsen, varen, duiken, zwemmen en paardrijden.

Helder en diep

Ooit was de Spiegel- en Blijkpolderplas een drassig laagveengebied. Na de ontginning en turfwinning werd hier zand gewonnen. Daarom is het op sommige plekken wel 45 meter diep. Het kristalheldere water dankt de plas onder meer aan driehoeksmosselen. Deze weekdieren filteren de algen.

Voor elk wat wils

Er gaat niets boven genieten van de rust en de natuur op, in of langs De Spiegel- en Blijkpolderplas. Daarom zorgt Natuurmonumenten voor verschillende mogelijkheden om van dit gebied te ontdekken. Maak gebruik van de strandjes, aanlegplekken en de route rond de plas. Het Rondje Spiegelplas is ook voor mensen  in een scootmobiel of rolstoel toegankelijk.

Favoriete stek

Dit natuurgebied is een favoriete winterstek voor duizenden watervogels, zoals nonnetjes, brilduikers en krooneenden. In het voorjaar hoor je hier de kleine karekiet zijn eigen naam roepen of zie je de baltsvluchten van de rietzanger. Ónder water kun je de rivierdonderpad, kleine modderkruiper of snoek ontmoeten. 

Mannetje krooneend

Krooneend

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Strandje Spiegelplas
Spiegelplas

Nieuws