Ga direct naar inhoud

Uitzichtpunt het Groene Punt

Vanaf uitzichtpunt het Groene Punt in Voornes Duin heb je een schitterend uitzicht over het open én begroeide duin. Ook kun je vanaf dit punt de voordelta zien.

Uitzichtpunt het Groene Punt

Vanaf uitzichtpunt het Groene Punt in Voornes Duin heb je een schitterend uitzicht over het open én begroeide duin. Ook kun je vanaf dit punt de voordelta zien. Neem vooral een verrekijker mee; bij laag water liggen vaak groepen zeehonden te rusten op de zandbanken.

Veel verschillende soorten

Voornes Duin is beroemd om haar plantenrijkdom. De grote variatie in het landschap draagt hier onder andere aan bij. Bos wisselt af met struikgewas en open plaatsen. Er zijn droge bloemrijke graslanden en vochtige valleien met volop orchideeën. Op een zonnige zomerdag kan een droge zandige zuidhelling opwarmen tot wel 70 graden! Op hetzelfde moment is het aan de noordkant van dat duintje slechts 20 graden. Al die wisselende omstandigheden zorgen ervoor dat er veel verschillende soorten bloemen en planten kunnen groeien.

Startpunt

Het uitzichtpunt is te bereiken door de groen gemarkeerde wandelroute te lopen. De groene wandeling begint op de parkeerplaats Waterbos.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid