Ga direct naar inhoud

Bedankje voor onze leden: Roggenplaat-zandkoekjes

Als bedankje voor de vaak jarenlange steun kunnen onze leden in de Oosterscheldeweek een zakje zandkoekjes komen halen bij de Deltawagen aan de Plompe Toren. Onze Deltawachters vertellen dan meteen over de werkzaamheden op de grootste zandplaat in de Oosterschelde, de Roggenplaat, komende herfst.

roggenplaat vanuit de lucht

1 oktober starten we met Rijkswaterstaat en Boskalis aan het ophogen van de Roggenplaat, de grootste zandplaat in de Oosterschelde. Dit is belangrijk voor tienduizenden kustvogels die hier hun voedsel vinden en voor zeehonden die de plaat gebruiken om te rusten en hun jongen te zogen. Door zandhonger zou de plaat anders verdwijnen.

Jarenlange steun van leden

Boswachter Paul Begijn: 'Veel partijen dragen bij aan het project, maar ik wil onze leden in Zeeland en ook daarbuiten zeker niet vergeten. Zij steunen ons werk vaak al jaren en mede daardoor kunnen we de natuur van de Oosterschelde beschermen en behouden voor de toekomst. Een Oosterschelde zonder die voedselrijke zandplaten is voor mij ondenkbaar.'

Kom naar de Deltawagen bij de Plompe Toren

De plaatselijke bakker Inde Soete suikerbol uit Burgh-Haamstede heeft in het kader van het project zandkoekjes gebakken. Onze leden kunnen op vertoon van hun ledenpas een gratis zakje koekjes mee naar huis krijgen bij de Deltawagen aan de Plompe Toren. Onze Deltawachters vertellen bezoekers dan gelijk over de komende werkzaamheden op de Roggenplaat.

deltawagen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid