Ga direct naar inhoud

B(l)oeiende natuur rondom de Melkschuur Zuidpolder

De lente komt er weer aan en dat betekent dat de natuur tot bloei komt. Rondom de Melkschuur Zuidpolder is dat goed te zien. Door de natte bodem floreren daar binnenkort weer hele mooie en bijzondere bloemen. Niet alleen bloemen, maar ook dieren zijn van de partij. In het kraak heldere slootje schieten schaatsenrijders en bootsmannetjes voorbij. Nog even en dan fladderen verschillende vlinders weer vrolijk door het polderlandschap. Boswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten: “Tegen deze leeromgeving kan geen klaslokaal op.”

Kinderen in wilde bloementuin bij Melkschuur Zuidpolder

Kinderen en natuur verbinden

Scholen genieten volop van dit decor. Afgelopen jaar zijn meer dan 150 schoolkinderen naar Rodenrijs gekomen om meer te leren over de natuur. “Niet alleen leren is belangrijk, maar ook ervaren. Met je neus in de bloemen, met je handen in de sloot en alle diertjes en plantjes onder de loep. Dit is allemaal mogelijk dankzij de vrijwilligers van Natuurmonumenten. Zij hebben zicht ingezet om een educatieprogramma te realiseren”, aldus boswachter Kruk. Het idee: kinderen en natuur met elkaar verbinden.

Dit is iets waar Yvonne Lansbergen, vrijwilligster bij Natuurmonumenten, van geniet. “Het is erg leuk om te zien dat kinderen in het begin erg voorzichtig zijn wanneer ze naar beestjes zoeken in het water. Ze willen niet nat worden of ze vragen zich af of de beestjes gevaarlijk zijn. Als ik uitleg geef over het leven in het water worden ze vaak enthousiaster en vinden ze het zelfs jammer om te moeten stoppen.” De liefde voor de natuur krijg je het beste mee als je er midden in zit.

Help jij de boswachter?

De boswachter kan tijdens deze activiteiten helpende handen goed gebruiken. Ook dit jaar staan er alweer scholen te trappelen om de natuur in te gaan. Heb jij zin om te helpen? Kijk hier voor de vrijwilligersvacature!

Kinderen in Melkschuur Zuidpolder

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid