Ga direct naar inhoud
Nieuws

Column van stadsboswachter Maurice, Rotterdams platteland

17 mei 2017 | Natascha Hokke

Stadsboswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten werkt aan de Noordrand van Rotterdam, op het Rotterdams platteland en bij Melkschuur Zuidpolder. Samen met vrijwilligers onderhoudt hij hier de oer-Hollandse poldernatuur. Daarnaast laat hij natuurliefhebbers tijdens een wandeling vanaf Rotterdam CS zien dat natuur overal is, ook in de stad! Maandelijks deelt hij zijn belevenissen en verhalen met jullie in zijn column.

Column van stadsboswachter Maurice, Rotterdams platteland

Kijk hier voor zijn columns

“Op slechts een fietstochtje afstand vanaf het centrum vind je het Rotterdams platteland. Dat is mijn werkplek”, vertelt boswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten trots. Het fietspad Polderpad leidt je naar de oer-Hollandse polders aan de noordrand van Rotterdam. “Het is amper voor te stellen; natuur zó dicht bij de stad. Je kunt er zelfs met de metro naartoe.”

placeholder

Fotograaf: Maarten van de Ven

Natuur is overal, ook in Rotterdam

“Met mijn column vertel ik dat natuur overal is, ook in Rotterdam. Je vindt hier alleen andere soorten dan ‘in het wild’. De stad biedt een stenig milieu waar diersoorten die van rotslandschappen houden graag op afkomen. Niet voor niets is de voorouder van onze stadsduif de rotsduif. Die wordt hier weer bejaagd door de slechtvalk, liefhebber van hoge bruggen, torens en gebouwen. Ga je richting de polders dan kom je buitelende kieviten, roepende grutto’s en bloeiende polderbloemen tegen.” Wil je meer weten over de natuur in en rondom Rotterdam? Of een kijkje in het leven van een boswachter? Volg dan de column van stadsboswachter Maurice Kruk!

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter