Ga direct naar inhoud
Nieuws

Column van boswachter John: Nieuwjaar

01 maart 2018 | Natascha Hokke

Boswachter John Pietersen is geboren en getogen in het dorpje Noorden, pal aan de Nieuwkoopse Plassen. In dit gebied is hij dan ook als een vis in het water. Een keer in de twee weken schrijft boswachter John Pietersen een column over zijn belevenissen in de Nieuwkoopse Plassen voor de weekkrant het Witte Weekblad.

Boswachter John Pietersen plaatst otterbord

Nieuwjaar

Het zal niemand ontgaan zijn dat we inmiddels in 2018 leven. Een jaar dat ongetwijfeld veranderingen met zich mee gaat brengen voor mens en natuur. Soms in een milde vorm, soms ingrijpend. Ook ik kreeg een brief van het Pensioenfonds. Doorwerken tot m’n 68ste jaar. Beloftes werden nagekomen, maar ook keihard gebroken. Je hoort mensen wel eens zeggen “het is goed zoals het is”, maar is dat altijd wel zo? Vaak kom je er achter als je een nieuwe weg bent ingeslagen. Ieder einde, ook dat van afgelopen jaar, is een nieuw begin. Vol met kansen en nieuwe uitdagingen. Nieuwe kansen voor mens en natuur en de opdracht om wat ons zo dierbaar is redelijkerwijs in stand te houden. Dat kan alleen als je ergens voor staat, eruit haalt wat erin zit. Je kunt er voor kiezen om het vuur van een passie te laten doven. Bedenk echter wel dat uit as geen vuur meer zal ontstaan. Dat dingen ‘zomaar’ voorgoed kunnen verdwijnen! Houden van je naasten en hen die we verloren. Dat gaat heel goed samen, kan ik u zeggen. Vooral met elkaar vooruit blijven denken en soms heel even over de schouder. Ik wens iedereen een mooi, gelukkig, groen, inventief maar vooral een gezond 2018 toe!

Meer boswachter John?

Krijg je geen genoeg van boswachter John zijn belevenissen, inzichten, foto's van de Nieuwkoopse Plassen en wil je hem dagelijks volgen? Volg hem op Twitter!

Of kijk hier voor eerdere columns van boswachter John >> 

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter