Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuws van de boswachter Column van boswachter John: Pulk

01 maart 2018 | Natascha Hokke

Boswachter John Pietersen is geboren en getogen in het dorpje Noorden, pal aan de Nieuwkoopse Plassen. In dit gebied is hij dan ook als een vis in het water. Een keer in de twee weken schrijft boswachter John Pietersen een column over zijn belevenissen in de Nieuwkoopse Plassen voor de weekkrant het Witte Weekblad.

Boswachter John Pietersen plaatst otterbord

Pulk

Een aantal jaren ben ik ook ‘boswachter in de klas’ geweest. Een heel leuk en dankbaar concept waar ik helaas mee moest stoppen, omdat er meer aanvragen binnenkwamen dan ik kon verwerken. Heel af en toe ga ik als boswachter terug in de klas. Zo ook deze keer voor de allerjongsten op een school in Nieuwkoop. Bij binnenkomst doet de opgezette otter het gelijk goed. Ik neem plaats in de kring alwaar één grote stoel het verschil maakt. Ik moet eerlijk bekennen dat het Sinterklaasgevoel mij enigszins begint te bekruipen. Mijn aandacht wordt getrokken door het kereltje naast mij. Hij oogt op het eerste gezicht verkouden en kijkt mij met waterige oogjes aan. Vrij normaal voor deze tijd van het jaar. Dan tikt hij plotseling op mijn arm. Vol trots toont hij op zijn vingertje wat hij zojuist vers uit zijn neus verwijderd heeft. Ik reageer wat ongemakkelijk, maar wil het ventje toch ook niet helemaal teleurstellen. Na enige tijd weer een tikje op de arm. Het stukje ‘vers’ is nu verhuisd naar het puntje van zijn tong, hetgeen hij mij wederom vol trots toont. Nog even later voel ik de rits van mijn broekzak. Tijd voor een gepast ingrijpen om erger te voorkomen. En, is dit erg? Welnee. Kinderen en natuureducatie maakt mijn vak nou juist zo leuk!

Meer boswachter John?

Krijg je geen genoeg van boswachter John zijn belevenissen, inzichten, foto's van de Nieuwkoopse Plassen en wil je hem dagelijks volgen? Volg hem op Twitter!

Of kijk hier voor eerdere columns van boswachter John >> 

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter