natuurgebied

Imstenraderbos

nieuws

Sponsorloop voor meer natuur in Parkstad

Loop zondag 28 februari ook mee voor meer natuur! En help op sportieve wijze mee aan de uitbreiding van het Imstenraderbos. Daarnaast bescherm je ook nog het tropisch regenwoud in Harapan, Indonesië.

  

Sponsorloop

De sponsorloop op zondag 28 februari vindt plaats in het Imstenraderbos te Heerlen. Iedereen mag meedoen, hardlopers, wandelaars, jong en oud!
Samen met de atletiekvereniging AVON wil Natuurmonumenten geld inzamelen voor bosuitbreiding en bosbescherming. Deze sponsoractie maakt onderdeel uit van de campagne HIER en DAAR.


 

Doe mee

Deelname is mogelijk door 35 euro per boom (of een veelvoud daarvan) bij te dragen. Dit bedrag gaat in het Boom voor Boomfonds: 25 euro naar de bosuitbreiding van het Imstenraderbos en 10 euro naar de bescherming van het regenwoud in Harapan. Deelnemers van de sponsorloop kunnen op 12 of 13 maart zelf een boom komen planten in het nieuwe Imstenraderbos, of laten planten.


Loop mee met je gezin, straat, buurt, familie, vrienden of collega’s om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een groter en mooier Imstenraderbos! Laat je groene sportieve hart zien!

Hardloopafstanden en wandelparcours

Voor de kinderen is er een kidsrun van 1.000 meter die om 10.30 uur start.
Voor volwassenen is er een run van 5.000 meter om 11.00 uur.
Aan wandelliefhebbers is ook gedacht, om 11.05 uur is er namelijk een wandeltocht van 5.000 meter en 10.000 meter. Het parcours loopt door het bestaande Imstenraderbos.

Inschrijven en startadres

Aanmelden kan via de speciale website of op de dag zelf, tot een half uur voor aanvang van de afstand die je gaat lopen.
Het inschrijfformulier en het sponsorformulier vind je op de website.
Startadres: Sportpark Imstenrade, bij RKHBS, Zandweg 193 Heerlen.
 

Groter bos

Natuurmonumenten wil het bestaand Imstenraderbos met uw hulp met 13 hectare klimaatbos uitbreiden. Het Imstenraderbos een prachtig oud loofbos op steile hellingen die zo typisch zijn voor Zuid- Limburg. Deze bosuitbreiding betekent vooral meer natuur: de dassen en reeën krijgen een groter en rustiger leefgebied. Maar ook voor mensen ontstaat er meer ruimte om te wandelen en te genieten. De bosuitbreiding is mede mogelijk door Provincie Limburg, gemeente Heerlen en het HIER klimaatprogramma.

Meer natuur HIER en DAAR

Niet alleen bosaanplant is belangrijk. Ook regenwouden tegen kap beschermen vindt Natuurmonumenten belangrijk. De kap van regenwouden veroorzaakt 20% van de wereldwijde CO2 uitstoot. En is dus één van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering. Naast bosaanplant HIER is bescherming van tropische regenwouden DAAR van levensbelang in de strijd tegen klimaatverandering. We willen met de opbrengst van deze sponsorloop zoveel mogelijk geld in zamelen voor de bosuitbreiding HIER in het Imstenraderbos in Heerlen en bosbescherming DAAR in Harapan, Indonesië. Natuurmonumenten doet dat via het Boom voor Boomfonds.

word nu lid