Horeca en Natuurmonumenten

Natuurmonumenten werkt in een aantal gebieden samen met de groenste horecagelegenheden van Nederland. Het horeca-aanbod wordt op duurzame wijze geproduceerd en komt veelal uit de streek. Voor recreanten van onze natuurgebieden vormen deze eet- en drinkgelegenheden vaak het start- of eindpunt van hun bezoek of een rustpunt onderweg.

horeca

Het partnerschap tussen de horecagelegenheden en Natuurmonumenten is in wederzijds belang. De horecagelegenheden ontvangen veel bezoekers die van de natuur in de nabije omgeving willen genieten. In of bij de horeca zelf is aandacht voor natuurbescherming en natuurbeleving in onze natuurgebieden.

Genieten van horeca en natuur

Natuurmonumenten en horecaondernemers bundelen op steeds meer locaties hun krachten. Natuurmonumenten is sterk in het aantrekkelijk maken van de natuurgebieden rondom de horecalocaties. Bezoekers kunnen er de natuur beleven en ervan gaan houden. De horecaondernemer is expert op het gebied van gastvrijheid en dienstverlening in de horecagelegenheid. Dat maakt het bezoek aan een natuurgebied compleet.

Door het sluiten van een partnerschap versterken de horecaondernemers en Natuurmonumenten elkaar. Natuurmonumenten biedt faciliteiten zoals routes en activiteiten in de directe omgeving en de horecagelegenheid schenkt aandacht aan de natuur en natuurbeleving in de directe omgeving. Ook ondersteunt Natuurmonumenten de prachtige horecalocaties met marketing en communicatie. Zo bieden we onze bezoekers samen een groene en gastvrije ontvangst in de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Samenwerking

Bent u horecaondernemer in een van onze  en heeft u interesse in samenwerking? Neem dan contact op met onze horecaspecialist bij Natuurmonumenten Elzo de Groot. Hij vertelt u graag over onze horecaformule. Die heeft als doel het verhogen van de horecaomzet en het vergroten van het bewustzijn voor natuurbescherming bij de bezoekers. Zo ontstaat een interessante business case voor alle partijen.

Hieronder enkele horecapartners waar we mee samenwerken:

 • Herberg De Pas
  Prachtige plek waar natuur en cultuurhistorie samenkomen. Op Erve de Pas ligt een authentieke herberg, informele vergaderruimte en informatieschuur van Natuurmonumenten. Een ideale uitvalbasis voor verkenning van het aangrenzende natuurgebied De Sprengenberg (Ov).
 • Restaurant De Slotplaats
  Gelegen in het stijlvol gerenoveerde landhuis van het eeuwenoude landgoed De Slotplaats van Natuurmonumenten. In de bosrijke omgeving van Bakkeveen (Fr) zet het ondernemerskoppel hier met duurzame ingrediënten de 'Dutch Cuisine’ op de kaart.
 • Eilandpaviljoen Marker Wadden
  Dit is hét startpunt voor je bezoek aan Marker Wadden, per veerboot bereikbaar vanuit Lelystad. Je zit er heerlijk op het ruime terras met een schitterend uitzicht over het Markermeer. Op de informatiepanelen lees je meer over dit natuurproject.
 • Theehuis oud-Groevenbeek
  Aan het begin van landgoed Oud Groevenbeek vind je dit gezellige theehuis van Natuurmonumenten. Een ideaal start- of eindpunt voor een mooie wandeling of fietstocht. En voor de kinderen is er Speelnatuur van OERRR.

 

logo