Ga direct naar inhoud
Nieuws

'De meest originele petitie ooit'

23 april 2024 | Jeffrey van Heck

‘Ik ben bijna 18 jaar Kamerlid en ik vind dit de meest originele petitie die er ooit is aangeboden’, vindt Dion Graus (PVV). ‘Ik heb de natuur zelf achteruit zien gaan.’ Onze boswachters boden op 23 april maar liefst 81.497 persoonlijke beterschapswensen voor de natuur aan Tweede Kamerleden aan. Zij namen plaats op de ‘zetel voor de natuur’ en luisterden via een koptelefoon naar ingestuurde beterschapswensen.

Overhandiging beterschapswensen natuur

'De berichten op de kaartjes zijn indrukwekkend’, reageert Sandra Beckerman (SP). ‘Ook van kleine kinderen die heel goed weten waar het om gaat.’ De reacties van Kamerleden zijn erg positief. Daarmee vormt de petitie-overhandiging een prachtige afsluiting van de Beterschapscampagne, die vorig jaar is gestart. 

Boswachters van Natuurmonumenten overhandigden eind vorig jaar een manifest aan Kamerleden vanuit hun zorgen om de staat van de natuur. Tijdens de Boswachtersmars op het Malieveld deden tweehonderd boswachters opnieuw een dringende oproep aan de politiek. Eerder onderzoek vertelde ons dat 86% van de mensen in Nederland wil dat de overheid de natuur in Nederland beter beschermt. Een heel recent onderzoek maakt bovendien duidelijk dat ook veel maatregelen die natuur beschermen, denk aan harder optreden bij milieufraude en creëren van meer ruimte voor natuur bij veel mensen in Nederland populair zijn.

Meer weten over de uitkomsten van dit recente onderzoek? Lees dan de samenvatting.

Nieuwsgierig naar nog meer reacties van politici op onze overhandiging? Zie dan het uitgebreide persbericht.

Overhandiging beterschapswensen natuur aan Tweede Kamerleden
Boswachter Jeff
Jeffrey van Heck