Senior Communicatieadviseur: Oscar den Ouden

Oscar is Senior Communicatieadviseur en houdt zich bezig met grote projecten en complexe vraagstukken, zoals de nieuwe ontwikkelingen rondom de Marker Wadden. Maar wat houdt dat dan in? Lees hier meer over het werk van Oscar.

Oscar den Ouden

Wat houdt je baan in? 

Als Senior Communicatieadviseur werk ik samen met de Gebiedsmanagers en met onze Boswachters Communicatie & Beleven. Centraal staan de publieke opinie, de doelstellingen van onze organisatie en de uitdagingen op lokaal niveau. Samen bedenken we wat nodig is voor het bouwen van een beweging vol natuurliefhebbers.  

Daarnaast ben ik Omgevingsmanager voor Marker Wadden. Ken je dit natuurherstelproject? Een prachtig en hoopvol initiatief in het Markermeer. Nu de effecten van natuurherstel daar zichtbaar zijn gaan we ons inzetten voor meer natuureilanden. Hoe gaaf is dat!  Zo'n project realiseer je uiteraard niet zomaar. Hiervoor moeten we de belangen die spelen helder voor ogen krijgen en zo goed mogelijk samenbrengen.  

Wat maakt werken voor Natuurmonumenten leuk?

Doordat ik aan grote projecten en complexe vraagstukken werk, vind ik bij Natuurmonumenten de uitdaging die ik nodig heb. Ook vind ik het fijn dat onze missie maatschappelijk relevant is en geloof ik in de noodzaak van het werk dat ik doe. Kortom, in mijn werk komen mijn hoofd en hart samen.   

Wat is voor jou een uitdaging in je werk? 

Soms krijgen meningen dezelfde waarde als feiten en wordt er meer over elkaar gepraat dan met elkaar. De verbinding zoeken is dan niet altijd makkelijk, maar absoluut nodig.  

Wat is het leukste wat je binnen Natuurmonumenten hebt meegemaakt?

Het groene traineeship. De ontwikkeling van jongeren tijdens dit zomerprogramma was mooi om te zien. Als organisatie waren wij blij met alle goede input en voor de jongeren was het een mooie leerervaring en betekende het een stap in hun loopbaan. Win-win!  

logo