Ga direct naar inhoud
Samengesteld door onze bezoekers

Top 5 fietsroutes van Nederland

Er is geen betere manier om te genieten van de prachtige natuur dan op de fiets. Fietsroutes bieden een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van de stad en de rust en stilte van de natuur op te zoeken. Van kronkelende paden door bossen en velden tot langs kabbelende beekjes en kristalheldere meren, er zijn talloze mogelijkheden om op de fiets de natuur te verkennen. Bovendien is fietsen een uitstekende manier om in vorm te blijven en de frisse lucht in te ademen. Pak je fiets en ontdek de prachtige natuurlijke omgeving!

1. Fietsroute landgoed Haarzuilens, vlak bij Utrecht

Ontdek tijdens deze fietstocht de rijke cultuurhistorie en de prachtige natuur van landgoed Haarzuilens. Aan de rand van de stad Utrecht ligt het prachtige landgoed Haarzuilens waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen.

Bekijk de fietsroute

2. Fietsroute kronkelende kreken en koele kazematten, Zeeland

Fiets langs de mooiste plekjes in de Zak van Zuid-Beveland. Deze afwisselende fietsroute slingert zich door een lieflijk landschap van kronkeldijkjes, monumentale boerderijen, akkers en boomgaarden.

Bekijk deze fietsroute

3. Fietsroute Hoge Land van Vollenhove

Een prachtige fietstocht langs houtsingels, weilanden en cultuurhistorische elementen. Het afwisselende landschap van het Hoge Land van Vollenhove biedt voor elk wat wils.

Bekijk de fietsroute

4. Fietsroute door de Loonse en Drunense Duinen

Maak tijdens deze fietsroute kennis met smaakmakend Brabant. Je fietst niet alleen door de prachtige duinen en door de heidevelden. Je komt ook langs lokale boeren, tuinders en winkeliers die hun verse producten rechtstreeks van het land aanbieden.

Bekijk de fietsroute

5. Fietsroute Dwingelderveld

Deze fietsroute gaat door bossen, over de heide, langs theehuis Anserdennen en door het dorp Dwingeloo. In het dorp zijn overal leuke plekken om even een kopje koffie of thee te drinken.

Bekijk deze fietsroute

Niet in de buurt of wil je wat anders?

Gelukkig hebben we nog ruim 80 gratis fietsroutes voor je in heel Nederland.

Bekijk alle fietsroutes