Ga direct naar inhoud
Samengesteld door onze bezoekers

Top 5 fietsroutes van Nederland

Er is geen betere manier om te genieten van de prachtige natuur dan op de fiets. Fietsroutes bieden een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van de stad en de rust en stilte van de natuur op te zoeken. Van kronkelende paden door bossen en velden tot langs kabbelende beekjes en kristalheldere meren, er zijn talloze mogelijkheden om op de fiets de natuur te verkennen. Bovendien is fietsen een uitstekende manier om in vorm te blijven en de frisse lucht in te ademen. Pak je fiets en ontdek de prachtige natuurlijke omgeving!

1. Fietsroute door de Loonse en Drunense Duinen

Maak tijdens deze fietsroute kennis met smaakmakend Brabant. Je fietst niet alleen door de prachtige duinen en door de heidevelden. Je komt ook langs lokale boeren, tuinders en winkeliers die hun verse producten rechtstreeks van het land aanbieden.

Bekijk de fietsroute

2. Fietsroute Oisterwijkse Bossen en Kampina

Maak een gevarieerde fietstocht van 33 km. door Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen in het hart van Noord-Brabant.

Bekijk de fietsroute

3. Fietsroute Dwingelderveld

Deze fietsroute gaat door bossen, over de heide, langs theehuis Anserdennen en door het dorp Dwingeloo. In het dorp zijn overal leuke plekken om even een kopje koffie of thee te drinken.

Bekijk deze fietsroute

4. Fietsroute De Wieden, langs Giethoorn

Fiets rond de Beulakerwijde en Belterwijde bij Giethoorn en bewonder de meren, uitgestrekte rietvelden, bloemrijke hooilanden en dichtbegroeide moerasbossen van De Wieden.

Bekijk deze fietsroute

5. Fietsroute Fochteloërveen

Fiets door één van de laatste hoogveengebieden van Europa. Geniet van de rust en de uitgestrektheid van het landschap. Laat je verrassen door de bijzondere veenplanten en de vele vogelsoorten die hier te vinden zijn.

Bekijk de fietsroute

Niet in de buurt of wil je wat anders?

Gelukkig hebben we nog ruim 80 gratis fietsroutes voor je in heel Nederland.

Bekijk alle fietsroutes