Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Winkel

In het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen vind je een leuke winkel met natuurgidsen, boeken, fiets- en wandelroutes en nog veel meer. Kom langs en maak er een leuk dagje uit van!

Voor de natuurliefhebber

Sporken, ken je ze? De spork is een combinatie van een mes, vork en lepel in één. Ideaal om mee te nemen naar de camping of gemakkelijk voor in je rugzak tijdens een dag wandelen of fietsen. Je hebt op een zeer compacte en lichte manier je bestek bij je.

Bron: Natuurmonumenten

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een dopper. Heb jij er al eentje? Door niet langer uit plastic flesjes te drinken, help je met het gebruik van een dopper mee aan een beter milieu. Ook de sport cap voor de dopper is verkrijgbaar in de winkel. Wil je je dagelijkse lunch ook milieubewust meenemen? Met de eenvoudig opvouwbare Boc'n Roll gebruik je geen plastic boterhamzakjes meer, maar heb je een duurzame vervanger voor je meeneemlunch.  Ook speciale Snack’n’Go's zijn verkrijgbaar in de winkel in leuke designs voor fruit en andere snacks. 

Leuke cadeautjes voor kinderen

Voor kinderen zijn er volop leuke cadeautjes te krijgen. Zo zijn er verschillende natuurboekjes, voorleesboekjes en knutselboekjes. Maar ook zoekkaarten, knuffeltjes in de vorm van verschillende dieren, kinderrugtasjes, kinderlaarzen en leuke spelletjes.

Bron: Natuurmonumenten

Tijd om te zaaien

Er zijn volop biologische zaden van De Bolster verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Ook bloemenzaden, zoals vogeloogjes, slaapmutje, lampionplant, leeuwebek, klaproos hebben we op voorraad. Natuurlijk mogen groentezaden, zoals verschillende soorten pompoenen, augurk, komkommer en tomaten niet ontbreken in het assortiment. Wist je dat je ook kiembakjes met kiemgroenten als Chinese bieslook en tuinkers kunt kopen in het centrum?

 

Fotograaf: Axel WiewelDe schoonheid van het Dwingelderveld

Het boek 'De schoonheid van het Dwingelderveld', geschreven door Axel Wiewel, is een must have voor iedere Dwingelderveld-liefhebber. Het boek beschrijft de ontstaansgeschiedenis en de landschappelijke samenstelling van het gebied, de bijzondere natuur, het belang van water en de herinrichting van 2012 tot 2016. Ook wordt voor het eerst de herkomst van zestig veldnamen, zogenaamde toponiemen, beschreven. Uitgebreid onderzoek heeft een schat aan informatie opgeleverd. Zo zijn de namen van vennen ontdekt die op geen enkele plattegrond staan, maar bij de plaatselijke en regionale bevolking nog wél bekend zijn.​

 

 

 

Diervriendelijke Bron: Natuurmonumententuin

Er wordt ook aan de (tuin)vogels gedacht. Zo zijn er vogelhuisjes voor de verschillende tuinvogels. Ook spechtenkasten, vleermuiskasten, insectenhotels en vlinderkasten zijn bij het centrum verkrijgbaar. En wat te denken van boeken met informatie over natuurlijk en diervriendelijk tuinieren met daarin tips voor een leuke diervriendelijke tuin. Dus, genoeg te zien en leuke hebbedingetjes te kopen. Kom snel eens een keer langs!

 

 

 

 

 

word nu lid