Nieuws van de boswachter

Lekker naar buiten in de herfstvakantie

11 oktober 2021 | Gina Fieten

De herfstvakantie staat voor de deur. Het moment om een frisse neus te halen en mee te doen met een activiteit in het Dwingelderveld.

Op avontuur in het Dwingelderveld

Met een jas en laarzen aan ga je in de herfstvakantie op ontdekkingstocht in de natuur. Van 16 tot en met 31 oktober pakken we uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud. Ga je mee met een paddenstoelenwandeling, een OERRR herfstontdektocht of ga je creatief aan de slag met wol of hout tijdens de OERRR dagen? Bij het bezoekerscentrum heb je verschillende mogelijkheden om de natuur echt te beleven. 

 

Ontdek de paddenstoelen in het Dwingelderveld

Paddenstoelen

Paddenstoelen

Van vliegenzwam tot klaprooswasplaat

Paddenstoelen zie je in de herfst in allerlei soorten. De vliegenzwam ken je waarschijnlijk wel. Maar ken je ook de klaprooswasplaat of het kleverig koraalzwammetje? Dit zijn al iets minder bekende soorten. In de vakantie zijn er herfst natuurontdektochten voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar om eens goed te gaan zoeken naar deze mooie schimmels. En we gaan niet alleen op zoek naar paddenstoelen, maar ook naar andere herfstvruchten en diersporen. 

Herfstvakantie in het Dwingelderveld is een groot feest!

lekker naar buiten

Lekker naar buiten

Wandelstokken maken

Wil je lekker creatief aan de slag? Kom dan naar de OERRR schapendag om een schilderijtje te vilten of naar de OERRR dag wandelstok maken. Zoek zelf een mooie stok in het bos en neem die mee naar het bezoekerscentrum. Daar ga je deze stok pimpen met allerlei materialen en uiteindelijk loop je met je eigengemaakte wandelstok het centrum weer uit. 

G. Fieten
Gina Fieten
logo