Ga direct naar inhoud

Recruiter: Anne Kruize

"De motivatie om samen voor de natuur te werken is enorm voelbaar. Er is veel kennis in de organisatie en je kunt dus blijven leren van je collega’s."

Anne Kruize

Wat houdt je baan in?

Als Recruiter ben ik bezig met instroom en doorstroom van vaste medewerkers in onze organisatie. Ik ondersteun en adviseer leidinggevenden bij procedures rondom vacatures. Dit gaat van het schrijven van vacatureteksten tot het voeren van sollicitatiegesprekken. Ook houd ik me bezig met arbeidsmarktcommunicatie, onboarding van nieuwe medewerkers en contact met het onderwijs. Daarnaast ben ik actief in het bestuur van JongNM, de jongerenbeweging binnen Natuurmonumenten.

Wat maakt werken voor Natuurmonumenten leuk? 

De bevlogenheid en behulpzaamheid van de collega’s! De motivatie om samen voor de natuur te werken is enorm voelbaar. Er is veel kennis in de organisatie en je kunt dus blijven leren van je collega’s. Daarnaast is iemand die blij is met een nieuwe baan en teams die blij zijn met hun nieuwe collega het allerleukste resultaat dat ik met mijn werk kan bereiken.  

Wat is voor jou een uitdaging in je werk?

Onze organisatie is best groot. We hebben veel verschillende afdelingen en beheereenheden verspreid over het land. Omdat ik Recruiter ben, krijg ik regelmatig vragen van mensen die geïnteresseerd zijn in werken bij Natuurmonumenten, super fijn om te horen! Omdat de organisatie best complex is, kan ik hen helaas niet altijd op het juiste moment helpen aan een plekje in onze organisatie. Ik probeer er wel altijd alles aan te doen om iemand met een fijne ervaring met ons weg te laten gaan.

Wat is het mooiste dat je tot nu toe hebt meegemaakt? 

Dat ik tijdens een kennismaking- en selectiedag voor Junior Projectmanagers samen met veel verschillende collega’s een groep net afgestudeerden mocht enthousiasmeren voor het werken voor Natuurmonumenten. De samenwerking op zo’n evenement tussen de verschillende afdelingen en de energie die er hangt, vind ik mooi om te zien.