Ga direct naar inhoud

Recruiter: Anne Kruize

"De motivatie om samen voor de natuur te werken is enorm voelbaar. Er is veel kennis in de organisatie en je kunt dus blijven leren van je collega’s."

Anne Kruize

Wat houdt je baan in?

Als Recruiter ben ik bezig met instroom van vaste medewerkers in onze organisatie. Ik ondersteun en adviseer leidinggevenden bij procedures rondom vacatures. Dit gaat van het schrijven van vacatureteksten tot het voeren van sollicitatiegesprekken. Ook houd ik me bezig met arbeidsmarktcommunicatie, onboarding van nieuwe medewerkers en de doorstroom vanuit het onderwijs naar onze branche. Daarnaast ben ik actief in het bestuur van JongNM, de jongerenbeweging binnen Natuurmonumenten.

Wat maakt werken voor Natuurmonumenten leuk? 

De bevlogenheid van de collega’s! De motivatie om samen voor de natuur te werken is enorm voelbaar. Er is veel kennis in de organisatie en je kunt dus blijven leren van je collega’s. Daarnaast vind ik het allerleukste resultaat dat ik met mijn werk kan bereiken dat iemand blij is met een nieuwe baan en het team blij is met hun nieuwe collega.

Wat is voor jou een uitdaging in je werk?

Onze organisatie is best groot. We hebben veel verschillende afdelingen en beheereenheden verspreid over het land. Omdat ik Recruiter ben, krijg ik regelmatig vragen van mensen die geïnteresseerd zijn in werken bij Natuurmonumenten. Dat is super fijn om te horen! Omdat de organisatie best complex is, kan ik hen helaas niet altijd op het juiste moment helpen aan een plekje in onze organisatie. Ik probeer er wel altijd alles aan te doen om iemand met een fijne ervaring weg te laten gaan.

Wat is het mooiste dat je tot nu toe hebt meegemaakt? 

Toen ik net een paar maanden bij Natuurmonumenten werkte, mocht ik een kennismakings- en selectiedag organiseren voor Junior Projectmanagers en samen met collega's een groep net afgestudeerden enthousiast maken voor het werken bij Natuurmonumenten. Het was een dag met een super goede energie en ik was trots op de  samenwerking tussen de verschillende afdelingen.