Ga direct naar inhoud

Rentmeester: Wouter Nolsen

"Als Rentmeester bij Natuurmonumenten ben je de spin in het web en breng je de verschillende belangen bij elkaar." Wil je meer weten over het werk van onze Rentmeesters? Lees hier het verhaal van Wouter.

Wouter Nolsen

Wat houdt jouw baan in?

In het laatste jaar van de opleiding Bos en Natuurbeheer aan Hogeschool Van Hall Larenstein heb ik stage gelopen bij de afdeling Vastgoed van Natuurmonumenten. Gedurende mijn stage kwam ik erachter dat een Rentmeester bij Natuurmonumenten met bijna alle facetten binnen de rentmeesterij in aanraking komt. Dat maakte het voor mij als schoolverlater zo interessant om te solliciteren op de functie van Rentmeester bij Natuurmonumenten.   

Wat maakt werken voor Natuurmonumenten leuk? 

In 2020 ben ik afgestudeerd en inmiddels alweer twee jaar werkzaam. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het uitgeven van gebouwen in huur en erfpacht, het aan- en verkopen van natuur en landbouwgronden en het vertegenwoordigen van de belangen van Natuurmonumenten in meerdere gebiedsprocessen. Als Rentmeester bij Natuurmonumenten ben je de spin in het web en breng je de verschillende belangen bij elkaar. 

Wat is voor jou een uitdaging in je werk?

Doordat Natuurmonumenten een zeer diverse grondportefeuille heeft met natuurgebieden, landbouwgronden en vele opstallen variërend van kasteel tot woonhuis is mijn werkpakket enorm breed. Dit zorgt ervoor dat ieder dossier anders is en dat ik, zeker in het begin, regelmatig zoekende was hoe ik een dossier het beste kon aanvliegen. Doordat ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid kreeg, voelde het soms als een sprong in het diepe. Dit heb ik als uitdagend maar vooral ook als leerzaam ervaren.   

Wat het mooiste wat je tot nu toe hebt meegemaakt? 

Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik de ene dag op het hoofdkantoor werkzaam ben en de volgende dag met mijn laarzen in het veen sta of met een bootje door de verschillende gebieden vaar. Deze afwisseling zorgt ervoor dat ik mijn werk als Rentmeester enorm waardeer.