Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Limburg

Projecten in Limburg

 • Kempen-Broek
  Project

  Klimaatbuffer Kempen-Broek

  Natuurgebied Kempen-Broek op de grens van Noord-Brabant en Limburg, is van oorsprong een nat gebied. Een laagte waarin grote en kleine beken door moerassen hun weg naar de Maas zochten. Door de natte natuurgebieden weer met elkaar te verbinden, ontstaat er hier een robuuste klimaatbuffer.

 • De Nachtwacht
  Project

  De Nachtwacht in de steigers

  Begin 1900 tekende kunstenaar Jules Sondeijker in de grotten onder Maastricht met houtskool een levensgrote replica van het schilderij. De tekening is zwaar beschadigd: maar Natuurmonumenten restaureert ‘m.

 • Landgoed jachtslot de Mookerheide
  Project

  Project Landgoed Mookerheide

  Landgoed Mookerheide

 • Noordal
  Project

  Noordal Interreg Project

  In januari 2012 startte Natuurmonumenten diverse werkzaamheden in het Noordal. Doel hiervan is het creëren van verbindingen in het landschap om een groter leefgebied te creëren voor verschillende dieren.

 • Geuldal
  Project

  Pays Mosan - Land van de Maas

  Zuid-Limburg is de meest noordelijk gelegen plek in Europa waar zink- en kalkflora te vinden zijn. Met financiële steun van het Europese LIFE+ Nature programma en de Provincie Limburg gaat Natuurmonumenten in het Geuldal en op de Sint-Pietersberg, de zeldzame zinkflora, glanshaverhooilanden en kalkhellingen en -rotsen herstellen en vergroten. Ook worden in het Noordal broedhopen aangelegd voor het vliegend hert.

 • logo