Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief Geuldal en Noordal

Natuurmonumenten maakt zich samen met andere natuurorganisaties sterk voor een biodivers en klimaatrobuust Geuldal en Noordal waar bezoekers kunnen genieten van de natuur en cultuurhistorie. Het Geuldal en Noordal zijn volop in beweging. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen is er een digitale nieuwsbrief.

Geuldal

Samen met partners werken we aan een klimaatrobuust Geuldal en een toekomstbestendig watersysteem in het Noordal. Door water langer vast te houden in het landschap en afstromend water te vertragen, zetten we de natuur in als bondgenoot tegen hoogwateroverlast en verdroging. Dit komt de soortenrijkdom aan planten en dieren ten goede wat tevens een aantrekkelijk landschap oplevert om in te recreëren.

Actualiteiten in het Geuldal en Noordal

Natuurmonumenten heeft oude drainagesystemen verwijderd uit het Geuldal waardoor grondwater minder snel wordt afgevoerd. Vanuit Natuurkracht werken we samen met andere natuur—en milieuorganisaties aan het inspireren van burgers, ondernemers en overheden om de natuur in te zetten tegen hoogwateroverlast. Daarnaast zijn er rondom de Volmolen te Epen verschillende ontwikkelingen om de molen beter beleefbaar te maken. In het Noordal gaat Natuurmonumenten enkele zijriviertjes van de Noor minder diep maken om verdroging tegen te gaan. Over alle actualiteiten kun je meer lezen in de nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en actualiteiten in het Geuldal en Noordal? Abonneer je dan op de digitale nieuwsbrief via de aanmeldlink hieronder. Abonnees ontvangen in hun mailbox automatisch het laatste nieuws over projecten, samenwerkingsverbanden en werkzaamheden in onze terreinen in het Geuldal en Noordal. De nieuwsbrief verschijnt op basis van actualiteiten, naar verwachting 6 tot 8 keer per jaar.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Verschenen edities

Nieuwsbrief nummer 6, maart 2024

Nieuwsbrief nummer 5, november 2023

Nieuwsbrief nummer 4, oktober 2023

Nieuwsbrief nummer 3, juni 2023

Nieuwsbrief nummer 2, maart/april 2023

Nieuwsbrief nummer 1, januari 2023

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid