Ga direct naar inhoud

Struinen door de Schiezone

Aan de Schie, tussen Rotterdam en Delft, ligt Polder Schiezone. Hier kun je heerlijk wandelen tussen de polderbloemen, kom je de koeien van de boer tegen en stuit je op de archeologische resten van een oude boerderij.

Boer Arie van den Berg in Midden-Delfland

Doorkruis middels een struinroute de hele polder. Je kunt zelfs helemaal richting Delft wandelen! De stalen bruggetjes zorgen voor een oversteek over de sloot naar een volgend weiland.

Cultuurhistorische waarden

Op een kaart uit 1900 zie je middenin de Schiezone een boerderij staan! Struinend door de polder kun je de historische resten herkennen, zoals een afbuigende sloot en het reliëf van een oude kreekrug, ofwel oude rivieroever. Bij die kromme sloot heeft de boerderij gestaan. Herken jij de bijzondere patronen en het kreekrugreliëf in de polder?

Meerkoet in slootkant

Boer en boswachter

Boeren en boswachters beheren Polder Schiezone samen. Zo wordt er gemaaid of beweid met koeien. Er komt meer afwisseling in de polder waar de bijen, sprinkhanen en vlinders van gaan profiteren. De insecten trekken op hun beurt meer vogels aan.

De polder in

Op verschillende punten kun je Polder Schiezone in. Er is een ingang aan de Delftweg, vanuit daar wandel je zo naar de hoge wandelbrug aan de Zwethkade. Het kan natuurlijk ook andersom!

Laarzen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid