Ga direct naar inhoud

Doe boodschappen bij de boer in de IJsselvallei

Scoor je mooiste streekproducten bij de boerenbedrijven met oog en hart voor meer biodiversiteit. Zo steun je de boer, de natuur en het landschap in jouw buurt. En ‘s avonds bereid je een overheerlijke maaltijd van deze pure producten!

Mand vol streekproducten uit de IJsselvallei

Smaakvol bord uit de regio

Het landschap in de IJsselvallei wordt gekenmerkt door het boerenland, de boerenbedrijven, de kleinschaligheid van het landschap, de doorkijkjes en haar landschapselementen. Natuurmonumenten werkt hier samen met de boeren die grond van de natuurvereniging pachten én dagelijks beheren. Zo zorgen we samen voor bloemen, bijen en vogels in het boerenland.

Doe een deel van je boodschappen bij de boer of kies in de supermarkt voor biologische producten. Zo zorg jij met de keuze op je bord voor een mooi landschap om de hoek. 

Hoe mooi is het om te kiezen voor producten van boeren uit de buurt? Niet alleen bereid je hiermee een heerlijk gerecht, tegelijkertijd draag je bij aan de boerenbedrijven in de directe omgeving en aan het kleinschalige boerenland waar je doorheen wandelt of fietst.

Boer Hans Nieuwenburg in het grasland Soerense Broek

Boer Hans Nieuwenburgt tussen de jonge stieren in het Soerense Broek

Doe boodschappen bij de boer!

Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt

Kappersweg 5, Spankeren

Voor een volle boodschappentas ga je langs bij boer Hans Nieuwenburg en Tanja Wezendonk van boerderij De Nieuwenburgt. In de boerderijwinkel verkopen ze vele ingrediënten voor een culinaire maaltijd. Het rundvlees komt van hun eigen vee en de rauwe melk mag je zelf tappen uit het tankje in de winkel. En vergeet de romige Jersey kaas niet, gemaakt met melk van hun Jersey koeien.

Bio-Boerderij De Kruytbosch

Vosstraat 24, Hall

Alle dieren in de wei en zoveel mogelijk met de natuur meewerken om te kunnen genieten van de goede dingen die dat brengt. Zo boeren Manfred en Alien Holtslag al sinds 2001 biologisch op hun boerderij De Kruytbosch met runderen, kippen en kalkoenen. Je kunt er ook terecht voor eieren, fruit, groente en meer.

Vleesch van Plante

Zutphenseweg 38, Klarenbeek

Eet je graag vlees? Deze dieren hebben bij boer Richard Plante en zijn broer Marc op boerderij Veelust een goed leven gehad. Bestel een vleespakket via de webshop of kom naar de boerderijwinkel van Mandy Plante.

Boerenproducten te koop bij boerderijwinkel De Nieuwenburgt

Boeren streekproducten te koop bij Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt

Koop biologisch en On the way to PlanetProof

Wat kan je als consument in de supermarkt doen? Koop biologische producten of producten met EKO-keurmerk. Op deze manier kunnen de natuurinclusieve boeren op biologische manier blijven boeren, met zorg voor de koeien en de natuur.

Koop een product met het onafhankelijke keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Zo weet je dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier.

Herenboeren Groote Modderkolk

Je kunt er ook voor kiezen om Herenboer te worden. Elke week verse groente van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij door je éigen boer. Maak kennis met met de herenboerderij op Open Erf De Groote Modderkolk in Loenen.

Herenboeren Groote Modderkolk ophalen van verse oogst

Wekelijks je verse oogst ophalen bij Herenboeren Groote Modderkolk