Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Hoge Broek

blauwe knoop

Welkom bij Hoge Broek

Hoge Broek is een natuurparel met zeer bijzondere planten vlakbij Raalte. Als je langs dit prachtige natuurgebied fietst, stap dan vooral even af op het fietspad langs het Overijssels Kanaal. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over dit unieke stukje natuur!

Jantine Wesselink, boswachter Communicatie & Beleven Salland
Jantine Wesselink

Boswachter van dit gebied

Meer over Hoge Broek

Over het gebied

Burgerinitiatief

Een enthousiaste groep leden van Natuurmonumenten (Districtscommissie) en het IVN Raalte maken zich hard voor ontwikkeling en beheer van de natuur in het Hoge Broek.

Lees meer over dit burgerinitiatief.

 

Hoge Broek Natuurmonumenten

Watervogels

Naast het natuurgebied ligt een zandwinningsplas. De komende jaren wordt in de omgeving op nog meer plekken zand gewonnen. Hierdoor ontstaat een plassengebied waar watervogels graag vertoeven. Om de natuur hier te versterken zorgt Natuurmonumenten dat Hoge Broek aansluiting krijgt met omliggende natuurgebieden. Bij het Overijssels Kanaal is bijvoorbeeld al een oversteekplaats voor zoogdieren gemaakt.

ree

Hoe is het natuurgebied te bereiken?

Het natuurgebied Hoge Broek is niet toegankelijk voor bezoekers. Wel is de natuur goed te overzien vanaf het fietspad langs het Overijssels Kanaal.

Bekijk onze wandelroutes in Overijssel

Hoge Broek

Nieuws van de boswachter

logo