Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Hoge Broek

blauwe knoop

Welkom bij Hoge Broek

Hoge Broek is een natuurparel met zeer bijzondere planten vlakbij Raalte. Als je langs dit prachtige natuurgebied fietst, stap dan vooral even af op het fietspad langs het Overijssels Kanaal. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over dit unieke stukje natuur!

Meer over Hoge Broek

Over het gebied

Burgerinitiatief voor bloemenpracht

Een enthousiaste groep leden van Natuurmonumenten (Ledencommissie Overijssel) en het IVN Raalte maken zich hard voor ontwikkeling en beheer van de natuur in het Hoge Broek. In 2017 startten zij de actie 'Breng de Parnassia terug naar Salland' waar veel mensen gehoor aan gaven. Hiermee kan Natuurmonumenten medio 2020 een naastgelegen weiland optimaal inrichten en een impuls geven aan de bloemenpracht in deze 'juweel van Salland'.

Burgemeester Martijn Dadema van Raalte trapt fondsenwervingsactie Hoge Broek af

april 2017, Burgemeester Martijn Dadema van Raalte start fondsenwervingsactie Hoge Broek

Watervogels

Naast het natuurgebied ligt een zandwinningsplas. De komende jaren wordt in de omgeving op nog meer plekken zand gewonnen. Hierdoor ontstaat een plassengebied waar watervogels graag vertoeven. Om de natuur hier te versterken zorgt Natuurmonumenten dat Hoge Broek aansluiting krijgt met omliggende natuurgebieden. Bij het Overijssels Kanaal is bijvoorbeeld al een oversteekplaats voor zoogdieren gemaakt.

ree

Hoe is het natuurgebied te bereiken?

Het natuurgebied Hoge Broek is niet toegankelijk voor bezoekers. Wel is de natuur goed te overzien vanaf het fietspad langs het Overijssels Kanaal.

Bekijk onze wandelroutes in Overijssel

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Hoge Broek

Nieuws