Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Velperwaarden

Kievitsjong in de Velperwaarden

Velperwaarden

Weidevogels voelen zich thuis in de Velperwaarden. Vergeet dus je verrekijker niet als gaat fietsen langs de IJssel tussen Arnhem en Velp! Wanneer je van je fiets stapt heb je goede kans om bijzondere weidevogels te spotten. Kijk vooral ook omhoog, vanuit de lucht jagen rans- en steenuilen op muizen.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Velperwaarden

Over het gebied

De Velperwaarden zijn uiterwaarden die bij hoog water door de IJssel in bezit worden genomen. Op de oeverwal kun je zeldzame bloemen en planten zoals kleine pimpernel, echt walstro, klein vlooienkruid, bevertjes en varkenskarwijkervel tegenkomen.

Vogelreservaat

Het natuurgebied is een broedplaats voor veel vogels. In het gras broeden patrijzen, kieviten, grutto's en wulpen. Om de kuikens te beschermen maait Natuurmonumenten pas laat in het seizoen het gras. In de meidoorn- en sleedoornhagen nestelt de grasmus en heggenmus.

 

Velperwaarden

De mooiste routes

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Velperwaarden

Nieuws

Velperwaarden

Wat wij hier doen

Vogelreservaat

Natuurgebied Velperwaarden is een broedplaats voor veel vogels. In het gras broeden patrijzen, kieviten, grutto's en wulpen. Om de kuikens te beschermen maait Natuurmonumenten pas laat in het seizoen het gras. In de meidoorn- en sleedoornhagen nestelen de grasmus en heggenmus.