Ga direct naar inhoud
Abdijbossen

Welkom in Abdijbossen

De Abdijbossen liggen op de hoge zandgronden van Noord-Brabant. Wandel door het bos met Oostenrijkse dennen, berk en vlier. Er is ongeveer dertig meter hoogteverschil met de naastgelegen Noordpolder van Ossendrecht!

Miranda Fieret
Miranda Fieret

Boswachter van dit gebied

Meer over Abdijbossen

Over het gebied

Er is ongeveer dertig meter hoogteverschil met de naastgelegen Noordpolder van Ossendrecht! Het natuurgebied ligt vlak bij de grenzen van Noord-Brabant, Zeeland en België.

Natuurpoort

De Volksabdij bij de Abdijbossen is één van de Natuurpoorten van Brabant, de Brabantse Wal en de poorten van Grenspark Kalmthoutse Heide. Wandel vanaf hier het grensoverschrijdende natuurgebied in. Geniet van de vele vogels in het bos en de vergezichten vanaf de hoger gelegen wal.

Wandelen door het gebied

Er lopen drie wandelingen door het gebied: wandelroute Pauw (5 km) de Abdijwandeling (2,5 km) en wandelroute Kikker (4,5 km). Route Pauw is herkenbaar aan de blauwe bordjes met een pauw en loopt deels over de Brabantse Wal. Hierdoor heb je een mooi uitzicht en mag je klimmen en dalen. De Abdijwandeling leidt je door het bosgebied en is gemarkeerd met paarse bordjes. Liefhebbers van wandelen en lekker eten en drinken kunnen ook kiezen voor happen en trappen. De fietsroute is ongeveer 50 kilometer en onderweg stop je meerdere keren voor een heerlijke culinaire pauze.

 

Koolmees bij vijver

Vogels kijken

In de abdijbossen broeden verschillende vogelsoorten, zoals de gaai, koolmees en pimpelmees en het roodborstje. Natuurmonumenten creëert open plekken in het bos waar loofbomen als berk en lijsterbes kunnen ontkiemen. Met deze ingreep ontstaat een gevarieerder, natuurlijker bos, waardoor ook meer planten en dieren naar het gebied komen. En daar kan jij van genieten!

Abdijbossen

Nieuws