Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Avondwandeling door de Ackerdijkse Plassen

Avondwandeling door de Ackerdijkse Plassen

4 km

Waar

Ackerdijkse Plassen

Vertrekpunt

Vergaderboerderij Ackerdijkse Plassen

Rijksstraatweg 1272645 BS DelfgauwT 06-10317596

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Avondwandeling door de Ackerdijkse Plassen

Ten noorden van Rotterdam ligt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. Je zou het niet zeggen: maar hier vlakbij de A13, verstopt achter bomen en struiken, ligt een historische boerderij uit 1666 met een natuurgebied vól met bijzondere vogels. Een paar keer per jaar kun jij exclusief in dit bijzondere natuurgebied wandelen en vogels kijken.

Avondwandeling 

Tijdens deze avondwandeling door de Ackerdijkse Plassen geniet je van het laatste gezang van de vogels, zilverreigers die een slaapplek zoeken en de overgang van dag naar nacht. Een unieke natuurbeleving!

Wandelen tijdens zonsondergang

We wandelen onder begeleiding van een laatste glimp zonlicht door de Ackerdijkse Plassen. Geniet tijdens het wandelen van de prachtige doorkijkjes over de veenplassen, de grillige silhouetten in het moerasbos, de koeien op de weide en hopelijk een prachtige zonsondergang! 

Tips van de boswachter tijdens het wandelen

  • Trek stevige schoenen of laarzen aan. (er zijn ook een beperkt aantal laarzen ter plekke beschikbaar)
  • Neem je verrekijker mee. (een aantal verrekijkers zijn hier ook te leen)
  • Controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur.
  • Het wandelen duurt ongeveer 2,5 uur.
  • De activiteit start bij vergaderboerderij Ackerdijkse Plassen
  • De ingang is aan de rijksstraatweg 125/127, 2629 JE Delft. Er staat een duidelijk groen bord van Natuurmonumenten. Hier rijdt je de landweg op, na ongeveer 1 km kom je bij de parkeerplaats.
  • Zonder tegenbericht gaat de activiteit altijd door.
logo