Ga direct naar inhoud
Varen

Varen en stil genieten op de Ankeveense Plassen

Varen en stil genieten op de Ankeveense Plassen

Waar

Ankeveense Plassen

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 17,50
  • Ledenprijs€ 12,25
Kinderen
  • Normaal€ 8,75
  • Ledenprijs€ 6,13

Volgeboekt

Activiteit

Varen en stil genieten op de Ankeveense Plassen

Ga met de boswachter mee op een boottocht door het heldere water van de Ankeveense Plassen! De boottocht biedt je een unieke kans om door een waterwereld van smalle slootjes en weidse plassen te varen. Vanuit de open boot heb je vrij zicht. Leuk voor volwassenen en kinderen. Kijk en ervaar!

Landschap van vroeger

Je vaart door een uniek, levendig en toch stil natuurgebied midden in de Randstad. Het landschap is ontstaan door het afgraven van veen. Waar het veen gestoken werd, ontstonden petgaten. Waar het veen te drogen werd gelegd, heten legakkers. Dit alles om turf te winnen. Eeuwenlang één van de belangrijkste brandstoffen. Het oude patroon van de petgaten en legakkers is nu nog zichtbaar! De vaargids vertelt je er van alles over.

Bijzondere planten en vogelsoorten

In het water van de Ankeveense Plassen groeien bijzondere waterplanten; groot nimfkruid, blaasjeskruid en drijvend fonteinkruid. Geniet van de bloeiende planten langs de oevers en ruik onderweg aan vers geplukte watermunt. In het voorjaar is het natuurgebied zeer aantrekkelijk voor veel soorten water- en moerasvogels. De kleine karekiet en rietzanger zijn trouwe broedgasten. En met een beetje geluk laten ook de purperreiger of de ijsvogel zich zien.

Handig om te weten

  • Je vaart in een open boot. Neem een jas of regenkleding mee, het kan fris zijn.
  • Vergeet je verrekijker en/of fototoestel niet!
  • Honden mogen helaas niet mee.

 

Groepsarrangementen

Wil je een bijzonder bedrijfsuitje, familiedag of verjaardagsfeest organiseren? Reserveer dan een besloten boottocht op maat en bel met de boswachter van de Vechtplassen via 06-54295204 of stuur een [email protected] 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Huisregels