Ga direct naar inhoud

De natuur kan het niet vragen

Onze beheereenheid doet dit jaar mee aan de training 'De natuur kan het niet vragen. Jij wel!'

ledenwerving

Geen trucje

Doel van de training is dat we allemaal wat gemakkelijker mensen kunnen en durven vragen of ze onze club willen steunen door lid te worden. Het is erg belangrijk dat je dit op je eigen manier kan en mag doen en het dus geen ‘trucje’ wordt 😉.

Volop ondersteuning

We worden in dit traject ondersteund door een landelijk bureau. Samen kijken we naar het belang van leden voor Natuurmonumenten en we krijgen handvatten en oefeningen om ons comfortabeler te voelen. In ons team Salland-Twente hebben we drie coaches die worden opgeleid om vrijwilligers en medewerkers te stimuleren en te begeleiden: Petra Hofhuis, Laura Nagel en Olga de Lange.

In maart is een eerste groep van 9 enthousiaste vrijwilligers gestart met een trainingsdag. Dit zijn vrijwilligers uit het team De Wakel en team Promokar in Twente en uit team Natuurschuur in Salland. Met deze groep gaan we een aantal keren in de praktijk te oefenen. We zijn dan op de eigen plek van de vrijwilligers. Daarnaast gaat de hele groep actief aan de slag tijdens de Zwoele Zomeravond op zaterdag 16 juli.

Ledenwerven is iets van ons allemaal!

We hopen natuurlijk dat andere vrijwilligers ook enthousiast worden en mee gaan doen. Niet alleen de grotere evenementen maar ook excursies en gewone drukke dagen bieden kansen. Naast de vrijwilligers worden ook alle medewerkers in Salland-Twente bij dit programma betrokken, want ledenwerving is iets van ons allemaal!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Infocentrum De Wakel