Ga direct naar inhoud

Vrijwilliger in de kijker, Riki Munzebrock

Hallo allemaal, ik ben Riki Munzebrock en ben 65 jaar. Sinds 2017 ben ik vrijwilliger bij Natuurmonumenten en ben ik vaak in de Wakel te vinden waar ik de klanten voorzie van een lekker bakkie koffie met een overheerlijk appeltaartje uiteraard met een flinke dot slagroom.

riki munzebrock kraanvogels

Natuurfreak

Ik ben echt een natuur freak  geworden sinds mijn man en ik in 2016 heel dicht bij het Buurserzand zijn gaan wonen. Elke dag ben ik er wel te vinden, met mijn trouwe hond Stevie of met een van mijn vriendinnen en dan maken we foto’s van alles wat ons maar voor de lens komt. Onze favorieten zijn wel de reeën.

Gids

In 2018 heb ik een cursus landschapgids gevolgd bij IVN Haaksbergen en nu gids ik af en toe een groep leuke mensen door het Buurserzand of het Witte Veen en vertel hun over het ontstaan van de gebieden en wat er allemaal te zien is aan bomen, struiken, bloemen en uiteraard ook de vogels en de reeën. En niet te vergeten ons los hoes de Bommelas.

Mooi natuurmomenten delen

Het leuke aan werken in de natuur is dat je veel mensen tegenkomt die de zelfde interesses hebben als ik en soms ook die fanatiek alles fotograferen net als ik dat doe. Daar maak ik dan vaak een gezellig praatje mee, en vraag dan ook meteen of ze nog iets moois op de foto hebben gezet. Ook met de collega’s en de boswachters is het altijd erg gezellig. Door het vele wandelen en het fotograferen maak ik natuurlijk veel mooie natuurmomenten mee. Bijvoorbeeld het zien van vele reeën met hun jonkies en de zwarte specht die ik voorheen nog nooit had gezien.

Mijn natuurmoment... ontmoeting met kraanvogels in het Buurserzand

Het mooiste  tot nu toe waren wel de drie kraanvogels die in de Steenhaarplassen stonden. Na het werk in de Wakel fiets ik meestal nog een rondje voordat ik naar huis ga en deze keer dacht ik ‘’ik ga mooi een keer richting de vlonder bij de Steenhaarplassen” … en daar stonden ze, drie hele mooie kraanvogels. Ondanks dat ik daar illegaal met mijn fiets op de vlonder stond heb ik snel naar kantoor gebeld want ik dacht, de boswachters willen dit ook vast wel zien. Kreeg ik dus meteen de grote baas Jaap aan de lijn en die kwam meteen even kijken, ook op de fiets!!

Had gelukkig mijn camera mee en heb daarvan mooie foto’s kunnen maken.

zwarte specht riki munzebrock

Zwarte specht, prachtig toch?

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Infocentrum De Wakel