Ga direct naar inhoud

Mobiel Uitkijkplatform "BuitenBeeld"

BuitenBeeld biedt je vanaf 3 meter hoogte een geheel andere kijk op de natuur in de Maasvallei, het Kempen-Broek of het Dommeldal. Bewonder het stromende water van de Grensmaas en de ruige riviernatuur. Geniet van overvliegende vogels. Spot een grote grazer in de verte. Of sta eens stil bij de wolkenhemel vol met figuren.

Beleef de natuur eens anders

BuitenBeeld is verplaatsbaar en wordt regelmatig ergens anders in de natuur geparkeerd. 

Waar staat BuitenBeeld nu?

Momenteel, september - oktober 2023, staat BuitenBeeld op de Plateaux in Bergeijk met een uitzicht op de vloeiweiden.

Het vloeiweidensyteem is bedoeld om de arme zandgronden te verrijken met voedselrijk water. In totaal is er ruim 20 kilometer aan kanalen, sloten en "zoefjes" (greppeltjes) aangelegd om het Maaswater naar de weiden te leiden. De stuwtjes onderweg bepalen hoeveel water op de weiden terecht komt. 

Vanaf BuitenBeeld kijk je over de vloeiweiden die nu prachtig paars kleuren door de herfsttijlloos. Deze op krokus lijkende bloemen bloeien van de nazomer tot aan de vroege herfst. Ieder jaar weer ontspringt hier een kleurrijk bloemenpallet. Wat niet alleen een lust is voor het oog en maar ook een walhalla voor vlinders en bijen.

Buitenbeeld met uitzicht over de vloeiweiden op de Plateaux

Uitzicht over de vloeiweiden vanaf BuitenBeeld

BuitenBeeld in jouw buurt?

Heb jij een idee voor een andere "BuitenBeeld"-lokatie in de Maasvallei, het Kempen~Broek of het Dommeldal? Stuur dan ook een bericht [email protected]

BuitenBeeld biedt een geheel ander buitenbeeld

BuitenBeeld gunt de bezoeker een geheel ander beeld op buiten...

BuitenBeeld is zeer verplaatsbaar

BuitenBeeld is zeer verplaatsbaar

Alsof het de oud-papier container is: In 5 minuten afgeladen; in 10 minuten gebruiksklaar voor de bezoeker. Daarom steeds gemakkelijk inzetbaar op allerlei locaties in het gehele werkgebied.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid