Cultureel

Chaos String Quartet speelt in het Plofhuis bij Fort Uitermeer

Chaos String Quartet speelt in het Plofhuis bij Fort Uitermeer

Waar

Fort Uitermeer

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Chaos String Quartet speelt in het Plofhuis bij Fort Uitermeer

Chaos is het beginpunt van alle wetenschap, creativiteit en filosofie en leidt uiteindelijk tot een Gesamtkuntswerk, zo stelt het Chaos Quartet. Het programma van vandaag in dit stoere torenfort is dan ook een samensmelting van veel ideeën: een ode aan vrouwelijke en LGBTQ-componisten, een ode aan contrasten, aan Hongarije en Metal. Allemaal terug te horen in twee strijkkwartetten: Bosmans en Bartók!

Programma

Chaos String Quartet
Susanne Schäffer, viool
Eszter Kruchió, viool
Sara Marzadori, altviool
Bas Jongen, cello

Henriëtte Bosmans: Strijkkwartet (1927)
I. Allegro molto moderato
II. Lento
III. Allegro molto

Béla Bartók: Strijkkwartet nr. 4 (1928)
I. Allegro
II. Prestissimo, con sordino
III. Non troppo lento
IV. Allegretto pizzicato
V. Allegro molto

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Stoer torenfort langs de Vecht

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht.

Tijdens de rondleiding wandelen we langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd!

Praktische informatie

  • De rondleiding start een uur een een kwartier voor het concert: rondleiding 11:45, start concert 13:00 uur en rondleiding 13:45, start concert 15:00 uur.
  • Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden. Doordat de rondleiding ook over onverhard terrein gaat is de rondleiding gedeeltelijk niet toegankelijk voor mindervaliden
  • Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo