Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Anna Petrovitsch (harp) & Emily van Baaren (viool ) spelen op Fort Uitermeer

NMF Kamermuziekfestival: Anna Petrovitsch (harp) & Emily van Baaren (viool ) spelen op Fort Uitermeer

Waar

Fort Uitermeer

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 20,00
  • Ledenprijs€ 14,00
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Anna Petrovitsch (harp) & Emily van Baaren (viool ) spelen op Fort Uitermeer

Harpiste Anna Petrovitsch neemt regelmatig deel aan prestigieuze competities. En met goed resultaat: ze won prijzen bij het Rosa Spier Harpconcours, Prinses Christina Concours, Archipel Muziekconcours en Concertgebouwconcours. Ook de jonge violiste Emily van Baaren is een durfal en sleepte prijzen in de wacht bij het Iordens Vioolconcours en Prinses Christina Concours. Beiden zijn verbonden aan de Academie Muzikaal Talent. Ze gaan solowerken spelen, maar ook enkele stukken samen. De harp van Anna is een Salvi Diana uit de NMF-collectie. Emily heeft op dit moment een strijkstok in bruikleen van het NMF, gebouwd door Eugène Eberle in Rotterdam. 

Programma

Anna Petrovitsch (harp)
H. Renié: Pièce symphonique
B. Smetana: Moldau (arr. Trnecek)

Emily van Baaren (viool) en Anne Petrovitsch (harp)
E. Elgar: Salut d'amour
J. Massenet: Méditation (uit: Thaïs)

Emily van Baaren (viool)
S. Prokofjev: Moderato, uit: Sonate voor soloviool in D, op. 115
J.P. von Westhoff: Allemande, uit: Suite voor viool solo in d

Emily van Baaren (viool)
Kanna Twisk (viool)
Magali Duindam (altviool)
Valentijn Jeukendrup (cello)

F. Mendelssohn: I. Adagio non troppo – Allegro non tardante, uit: Strijkkwartet nr. 1 in Es, op. 12

Stoer torenfort langs de Vecht

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht. Voor het concert kunt u genieten van een rondleiding. We wandelen langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd!

Praktische informatie

  • Voor het concert kunt u met een van de fortengidsen een rondleiding doen. De rondleiding start om 13:00 uur, het concert begint om 14:00 uur.
  • Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden. Doordat de rondleiding ook over onverhard terrein gaat is de rondleiding gedeeltelijk niet toegankelijk voor mindervaliden
  • Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

eden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid