Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Chieko Collective speelt in het Plofhuis bij Fort Uitermeer

NMF Kamermuziekfestival: Chieko Collective speelt in het Plofhuis bij Fort Uitermeer

Waar

Fort Uitermeer

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 25,00
 • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Chieko Collective speelt in het Plofhuis bij Fort Uitermeer

Het middelpunt van het Chieko Collective is celliste en zangeres Chieko Donker Duyvis. Een musicus pur sang. Ze studeerde klassieke cello aan het Conservatorium van Amsterdam maar ontdekte tijdens haar studie al dat ze een andere dan klassieke manier wilde onderzoeken om zichzelf uit te drukken. Ze vond thuis een klein boekje, waarin ze als kind van 10 jaar had geschreven dat ze een celliste én zangeres wilde worden, herinnerde haar eraan dat ze vrij wilde zijn in haar spel en een ander pad wilde bewandelen. Een pad dat terugging naar haar roots.

Met haar Chiekosextet komt dit ten volle tot uiting. Dit sextet dat winnaar is van de 'Dias Latinos Competitie' in 2022, is een jong, multicultureel collectief dat originele composities speelt geïnspireerd door jazz, klassiek impressionisme en Latijns-Amerikaanse muziek. Met hun warme, kleurrijke geluid met avontuurlijke improvisaties schrijven ze groovy Braziliaanse ritmes en oprechte liedjes. De groep bestaat uit multi-getalenteerde muzikanten en componisten die elk een unieke klank en persoonlijkheid geven aan hun improvisaties.

Natuur is voor Chieko een ontsnapping aan het drukke leven. 'In de natuur heb ik de kracht om gewoon te zijn in plaats iets te moeten.'

Programma

Het Chieko Collective

 • Chieko Donker Duyvis, zang & cello
 • Angelo Ursini, fluit & klarinet
 • Theo de Blasis, gitaar
 • Cesar Puente, contrabas
 • Joshua Lutz, piano
 • Udo Demandt, percussie

“Chieko Donker Duyvis is een muzikale duizendpoot. Ze speelt cello, componeert, arrangeert en improviseert. En als kers op de taart is ze gezegend met een prachtige stem! ” - Podium Witteman

Stoer torenfort langs de Vecht

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht. Voor het concert kunt u genieten van een rondleiding. We wandelen langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd!

Praktische informatie

 • Voor het concert vertelt een van de fortengidsen je graag meer over het fort. De lezing start om 18:30.
 • Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden.
 • Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken

 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid