Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Duo Giulio Greci & Stefano Bruno spelen op Fort Uitermeer.

NMF Kamermuziekfestival: Duo Giulio Greci & Stefano Bruno spelen op Fort Uitermeer.

Waar

Fort Uitermeer

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Duo Giulio Greci & Stefano Bruno spelen op Fort Uitermeer.

Giulio Greci (viool) en Stefano Bruno (cello) zijn als duo de trotse winnaars van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2023. De twee imponeerden de jury met virtuoos en flamboyant spel. Ze spelen sinds kort samen. Individueel hebben ze zowel ervaring in het maken van kamermuziek als in solospel. Beiden wonnen meerdere eerste prijzen op nationale en internationale concoursen in Italië, Slovenië, Kroatië en Hongarije. Daarnaast hebben ze allebei gewerkt met orkesten in Europa. Het tweetal studeerde bij gerenommeerde professoren als Ilya Grubert, Dora Schwarzberg, Pieter Wispelwey en Giovanni Gnocchi. Beiden volgen momenteel hun masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam; als duo worden ze begeleid door Dmitri Ferschtman.

Programma

Duo Greci-Bruno

  • Giulio Greci, viool
  • Stefano Bruno, cello

Stoer torenfort langs de Vecht

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht. Voor het concert kunt u genieten van een rondleiding. We wandelen langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd!

Praktische informatie

  • Voor het concert kunt u met een van de fortengidsen een rondleiding doen. De rondleiding start om 10:00 uur, het concert begint om 11:00 uur.
  • Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden. Doordat de rondleiding ook over onverhard terrein gaat is de rondleiding gedeeltelijk niet toegankelijk voor mindervaliden
  • Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid