Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Violiste Merel Vercammen & saxofonist Ties Mellema spelen op Fort Uitermeer

NMF Kamermuziekfestival: Violiste Merel Vercammen & saxofonist Ties Mellema spelen op Fort Uitermeer

Waar

Fort Uitermeer

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Violiste Merel Vercammen & saxofonist Ties Mellema spelen op Fort Uitermeer

Violiste Merel Vercammen speelt een bijzonder programma met saxofonist Ties Mellema. Merel studeerde cum laude af en trad op over de hele wereld. Ze is artistiek leider van het Snaar Festival, waarbij ze een link legt tussen muziek en wetenschap. Merel bespeelt van het NMF een Vuillaume-viool uit Parijs ± 1845. Ties speelde twintig jaar in het Amstel Quartet, maar componeert nu zelf en volgt zijn eigen muzikale weg. Van het NMF heeft hij een bassaxofoon in bruikleen. Voor hun programma “Het Parlement der Dingen”, vroegen zij vier jonge, aanstormende componisten muziek te schrijven: Nuno Lobo, Aftab Darvishi, Karmit Fadael en Sarah Neutkens. Tijdens het concert nemen zij de luisteraar mee in langs zijn ideeën over natuur, wetenschap, cultuur, politiek en hybride vormen die daartussen zitten. Een divers palet aan nieuwe inzichten van een nieuwe generatie componisten!

Programma

  • Merel Vercammen, viool
  • Ties Mellema, saxofoon

"Het Parlement der Dingen", nieuwe composities van een nieuwe generatie componisten: Nuno Lobo, Aftab Darvishi, Karmit Fadael en Sarah Neutkens. En daarnaast ook improvisaties, die Merel onlangs op cd zette. De stukken associeerde ze met dieren en het album werd zo een hele dierentuin!

Stoer torenfort langs de Vecht

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht. Voor het concert kunt u genieten van een rondleiding. We wandelen langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd!

Praktische informatie

  • Voor het concert kunt u met een van de fortengidsen een rondleiding doen. De rondleiding start om 12:00 uur, het concert begint om 13:00 uur. Of de rondleiding start om 14:00 uur en het concert begint om 15:00 uur. 
  • Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden. Doordat de rondleiding ook over onverhard terrein gaat is de rondleiding gedeeltelijk niet toegankelijk voor mindervaliden
  • Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid