Geocaching

Het zoeken naar geocaches kan bijdragen aan een bijzondere ervaring in de natuur. Lees hier hoe Natuurmonumenten met geocaches omgaat.

Geocaching

Geocaching is een schattenzoekspel waarbij gebruikt wordt gemaakt van gps. Wereldwijd zijn er meer dan 6 miljoen geocaches verstopt door geocachers. Ook in natuurgebieden worden caches geplaatst. Maar geocachers kunnen ook de natuur verstoren. Regelmatig treffen onze boswachters schatzoekers struinend door kwetsbare natuur aan op zoek naar die ene felbegeerde cache.

Geocachers zijn van harte welkom in onze gebieden. Gedraag je dan wel als goede gast en houd je aan de gebiedsregels: blijf op de paden en beschadig natuur of erfgoed niet.

Natuurmonumenten staat positief tegenover het plaatsen van geocaches in haar gebieden, maar niet alles kan overal. Voor het plaatsen van een cache is toestemming nodig van de boswachter van het betreffende gebied. Toestemming krijg je niet zomaar. Alleen als de natuur geen schade ondervindt en aan strikte voorwaarden is voldaan, sluit Natuurmonumenten een overeenkomst met je voor het plaatsen van een geocache. Vraag toestemming aan via ons contactformulier

logo