Ga direct naar inhoud
Erfgoed ontdekken

Sjaasbergergank 2023

Sjaasbergergank 2023

Waar

Genhoes

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Sjaasbergergank 2023

Sjaasbergergank

De Sjaasbergergank trekt ieder jaar op de laatste zondag van juni om 9.30 uur vanaf de picknickplaats aan de Kleineweg in Walem de Schaelsberg op naar de Kluis, de voormalige kluizenaarswoning met een kapel op de berg. Dit jaar op zondag 25 juni. 

Openluchtmis

Naast de kapel staan die zondag vele rijen stoelen, dit is de plek waar pastoor Dieteren van de Mauritiusparochie in Schin op Geul na de bedevaart de dialect mis opdraagt om 10.00 uur. De schutterij Jonge en Oude Nobele uit Valkenburg houdt voor de 50e maal de erewacht rondom het altaar.  Het Mannenkoor van Koninklijk Walram's Genootschap bestaat 160 jaar en luistert de Heilige Mis op, samen met de harmonie van Koninklijk Walram's Genootschap.

De pastoor zegent de speciale ‘teunisbroodjes’, die gebakken zijn met geneeskrachtige kruiden. Zij danken hun naam aan de patroonheilige van de Kluis-kapel, Sint Antonius. De teunisbruèdsjes worden uitgedeeld aan de bezoekers.

Leonarduskermis

Na afloop van de mis om 11.00 uur is het heerlijk vertoeven op de Oud Hollandse kermis bij de Kluis met een gezellig buitenterras. Een hapje en drankje wordt verzorgd in samenwerking met de buurtvereniging Walem. De live muziek van het Bergdorfduo maakt de sfeer compleet tijdens deze eeuwenoude Limburgse traditie.

 

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid