Open Dag Volmolen Epen

Geuldal
Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Open Dag Volmolen Epen

Het heeft een tijd geduurd maar we stellen weer graag iedere eerste zaterdag van de maand de monumentale Volmolen in Epen voor u open. Na 3 jaar waarin aanpassingen van de waterhuishouding in het gebied en de Corona-epidemie een publieke openstelling niet mogelijk maakten, is een bezoek aan het rijksmonument een aanrader tijdens uw bezoek aan het Geuldal.

Molenaars tonen er het ambachtelijke malen van graan, vrijwillige gidsen staan klaar om u het verhaal van de Volmolen en het landschap toe te lichten. 's Middags kunt u deelnemen aan de Klimaatwandeling met de boswachter(vooraf aanmelden) en doorlopend kunt u deelnemen aan een korte gebiedswandeling met een gids. Wellicht treft u onderweg, tijdens uw bezoek aan het gebied, de vrijwillige boswachters die uw vragen kunnen beantwoorden of die uw wijzen op bijzondere tips in het gebied. 

In dit jaar gaan we verder met het herinrichten van de Volmolen. Het gebouw wordt publieksvriendelijk ingericht en we willen het verhaal van het monument en het landschap beter aan u duidelijk maken. Zo gaan we het verdwenen ambacht van het vollen van wollen stoffen in het gebouw demonstreren met een nagebouwde Vollenbank die door het waterrad wordt 

Het nieuwe team van molenaars, molengidsen, vrijwillige boswachters en excursieleiders heet u van harte welkom en ziet u graag tegemoet!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo