Ga direct naar inhoud

Open dag Volmolen Epen

Waar

Geuldal

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Open dag Volmolen Epen

Molenaars tonen er het ambachtelijke malen van graan, vrijwillige gidsen staan klaar om u het verhaal van de Volmolen en het landschap toe te lichten. 's Middags kunt u deelnemen aan de Klimaatwandeling met de boswachter(vooraf aanmelden). Wellicht treft u onderweg, tijdens uw bezoek aan het gebied, de vrijwillige boswachters die uw vragen kunnen beantwoorden of die uw wijzen op bijzondere tips in het gebied. 

In dit jaar gaan we verder met het herinrichten van de Volmolen. Het gebouw wordt publieksvriendelijk ingericht en we willen het verhaal van het monument en het landschap beter aan u duidelijk maken. Zo gaan we het verdwenen ambacht van het vollen van wollen stoffen in het gebouw demonstreren met een nagebouwde Vollenbank die door het waterrad wordt aangedreven. Op de bovenetage kunt u zich laten informeren over de plannen voor een nieuwe expositie. Daarmee willen we het verhaal van de waterdruppel in het Geuldal vertellen. Zo beleeft u het landschap rondom de Geul, de cultuurhistorie van het monument en van de klimaatbuffer op een unieke manier. 

Het team van molenaars, molengidsen, vrijwillige boswachters en excursieleiders heet u van harte welkom en ziet u graag tegemoet!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid