Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe route in het Geuldal: de Klimaatwandeling

28 september 2022 | Paul Wijenberg

Natuurmonumenten wil -samen met andere partners- het Geuldal inrichten als een natuurlijke klimaatbuffer. Door regendruppels langer vast te houden op de plek waar ze vallen en afstromend water te vertragen, hebben we minder last van overstromingen en droogte. Tijdens deze nieuwe wandelroute wordt duidelijker welke kansen er zijn en beleef je het Geuldal op een andere manier dan je gewend bent.

Hoogwater Volmolen

Uitnodiging

De waterdruppel langer vasthouden op de plaats waar hij valt...: dat is het motto in het nieuwe samenwerkingsproject Natuurkracht. Daarmee willen we het Geuldal klimaatrobuuster maken. Om je deze uitdaging in het Geuldalse landschap concreter uit te leggen is de Klimaatwandeling uitgezet. Je wordt van harte uitgenodigd om dit natuuravontuur mee te maken. 

Dit wandelommetje van 4,2 kilometer leidt je door het landschap rondom de Volmolen van Epen en het gehucht Brommelen. Onderweg krijg je op enkele tussenpunten getoond hoe we het landschap als bondgenoot in de strijd tegen hoog water maar ook tegen verdroging kunnen inzetten.

Puur Natuur met routebeschrijving

In de recent verschenen Herfsteditie van het ledentijdschrift "Puur Natuur" lees je in een hoofdartikel (blz. 28 e.v.) meer over de achtergrond van deze wandeling.

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg