Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Hiemberg

bruine kikker op bleekgele bundelzwam

Natuurgebieden Hiemberg

In natuurgebied Hiemberg bij Eerbeek wandel je tussen akkers, kleine bosjes en struikgewas. In voorjaar en zomer is het genieten van de kikkerkoren in de diverse poelen en in de herfst poppen overal de paddenstoelen op. Heerlijk even ontspannen in dit mooie gebied.

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte

Boswachter van dit gebied

Meer over Hiemberg
 • Routes
 • Over het gebied

  placeholder

  Knoflookpad 

  Bijzondere bewoner in natuurgebied Hiemberg

  In de poelen van het natuurgebied Hiemberg woont een zeldzame amfibie: de knoflookpad. Wanneer hij wordt beetgepakt, scheiden zijn huidklieren een naar knoflook ruikende vloeistof af. De natuur van deze zandrug in de IJsselvallei is een ideaal leefgebied voor dit bedreigde nachtdier. Hij kan zich goed verschuilen in de akkers, kleine bosjes en struikgewas van de Hiemberg. Het naast het natuurgebied gelegen landgoed Voorstonden is bij de pad in trek om zich voort te planten.

  Wat kun je in het natuurgebied doen?

  • De natuur van de Hiemberg is vrij toegankelijk op wegen en paden.
  • Verken het natuurgebied te voet of te paard. Paardrijden is mogelijk via de openbare weg.
  • Voor meer informatie over de natuur en de omgeving kun je terecht bij VVV Eerbeek.
  • Bekijk ook onze wandelroutes door de natuur van Gelderland.

  Hoe is het natuurgebied Hiemberg te bereiken?

  Het natuurgebied ligt ten noordoosten van Eerbeek. Het is bereikbaar met de bus vanaf station Zutphen. Je kunt de Hiemberg in lopen vanaf de Hoevesteeg, Haarweg, Plagweg en Hallse Dijk in Tonden.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Direct naar

  logo