Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Hoge Venterink

Hoge Venterink

Welkom in Hoge Venterink

In het natuurgebied Hoge Venterink groeit een bijzonder bos. Laat je verrassen in het prachtige natuurgebied met zeer zeldzame bomen als winterlinde, ruwe iep en Spaanse aak. Tussen de bomen leven bovendien steenmarters, reeën, hazen en konijnen.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Hoge Venterink

Over het gebied

Vanuit de lucht houden bosvogels, als de tjiftjaf, vink, groene specht en de glanskop het natuurgebied in de gaten. Door het bos loopt een beekje, aan de waterkant voelen de groene kikker, de kamsalamander en de watersalamander zich thuis. Het bos is met zijn fraaie loofbomen, zijn tapijt van bosanemonen in het voorjaar en de vele bosvogels een aantrekkelijk wandelgebied.

Vogel Natuurmonumenten

Wandel door een A-locatie bos!

Op de voormalige graslanden heeft Natuurmonumenten graszoden afgegraven en boomsoorten geplant die hier van nature thuishoren, zoals de wintereik. Ecologen noemen natuurgebied Hoge Venterink een ‘A-locatie bos’, vanwege de zeer zeldzame inheemse boomsoorten. Tussen de stukken die zijn ingeplant met uitzonderlijke soorten, zijn ook gedeeltes onbeplant gebleven. Daar kunnen andere bomen zich spontaan vestigen, zodat een gemengd bos ontstaat.

Wat kun je in het natuurgebied doen?

  • Wandel vrij rond op paden in het natuurgebied
  • Honden zijn van harte welkom in het bos, mits aangelijnd

 

Hoe is het bos te bereiken?

Het bos ligt ten zuiden van Oldenzaal. Vanaf het station Oldenzaal is het natuurgebied ongeveer vijf minuten met de fiets. Het natuurgebied is te betreden vanaf de Burgemeester Wallerstraat.

Blad Natuurmonumenten
Bospad Natuurmonumenten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Hoge Venterink

Nieuws