Word lid
Wandelen

Wandelroute Holtingerveld, vlakbij Havelte

Wandelroute Holtingerveld, vlakbij Havelte

8.49 km

Waar

Holtingerveld

Wandelen

Wandelroute Holtingerveld, vlakbij Havelte

Deze wandelroute zit vol met cultuurhistorie. Onderweg kom je langs hunebedden en grafheuvels, maar zie je vooral ook plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Een werkkamp, delen van een opgegraven goederenspoorlijntje, bomkraters en een start- en landingsbaan voor vliegtuigen.

Deze wandelroute zit vol met cultuurhistorie. Onderweg kom je langs hunebedden en grafheuvels, maar zie je vooral ook plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Een werkkamp, delen van een opgegraven goederenspoorlijntje, bomkraters en een star- en landingstbaan voor vliegtuigen.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Toegangspoort Holtingerveld: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Neem vanaf de A28 de afslag richting Dwingeloo (N855). Na Dwingeloo richting Dieverbrug. Neem bij Dieverbrug de N371 naar Meppel. Na Uffelte rechtsaf de N353 op richting Frederiksoord. Parkeerplaats 'toegangspoort Holtingerveld' biedt ruime parkeergelegenheid.

De route

 Startpunt

Holtingerveld

Wat wij hier doen

Water op de heide

Als je als boswachter niets doet, groeien de heide en zandverstuivingen snel vol met berken, grove dennen, elzen en eiken. Bos is ook heel mooi, maar je verliest dan wel al die bijzondere planten en dieren die er nu leven. Daarom kappen we af en toe bos. We verwijderen jonge boompjes en struiken in de heide en laten er schapen, runderen en pony’s grazen. We dempen greppels en sloten om te voorkomen dat water snel wegstroomt van de heide. We werken bij al die werkzaamheden nauw samen met de andere eigenaren van het Holtingerveld: Staatsbosbeheer, het ministerie van Defensie, Het Drentse Landschap en verschillende particulieren.

Help mee
8.49 km

Wandelroute Holtingerveld, vlakbij Havelte