Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Rolstoelpad Kampina bij Boxtel

24 april 2015 | Sander Verwoerd

Het rolstoelpad lag er al en is ooit uitgeroepen tot mooiste (half)verharde pad. Nu leer je ook meer over de natuur.

Rolstoelpad Kampina bij Boxtel

De Kampina is met haar vele vennen en de in augustus prachtig paars kleurende heidevelden een lust voor het oog. Ook bezoekers in een rolstoel, of wandelaars met de wandelwagen of buggy kunnen al enkele jaren genieten van dit natuurgebied in Brabant, tussen Oisterwijk en Boxtel.

Opvallende punten langs de route

Voor wie meer wil weten, hebben we nu enkele leuke punten op de rolstoelroute beschreven op onze website. Ook kun je de route downloaden in de route app van Natuurmonumenten.

Bekijk de routeDownload de route app

Je komt onder meer langs mierenhopen, enkele fraaie vennen en het stenen grafmonument van Van Tienhoven, mede-oprichter van Natuurmonumenten. En dankzij deze grootse natuurliefhebber zijn de Kampina en de vlak bij gelegen Oisterwijkse Bossen en Vennen al meer dan een eeuw beschermd en kunnen wij er met zijn allen nog steeds van genieten!

Rolstoelvriendelijke route in Oisterwijk

In de Oisterwijkse Bossen ligt een andere mooie, drempelvrije route, geschikt voor rolstoelgebruikers, wandelwagens en buggy's. Deze route begint bij Bezoekerscentrum Oisterwijk is 3 km. lang. Bekijk deze route

placeholder
Sander Verwoerd
Sander Verwoerd