Cultureel

Muzikale proeverij met Duo Elon in het Keunenhuis

Muzikale proeverij met Duo Elon in het Keunenhuis

Waar

Keunenhuis

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 55,50
  • Ledenprijs€ 48,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Muzikale proeverij met Duo Elon in het Keunenhuis

In een prachtig cultuur- en landschapsmonument geniet je van een muzikaal matinée van ‘kop-tot-kont-chef’ Nel Schellekens met Duo Elon, een altviool-cello-duo. Door volksmuziek geïnspireerde componisten Knox en Bartók klinken vandaag in het Keunenhuis. Duo Elon, met Hessel Moeselaar op altviool en Renate Apperloo op cello, heeft grote interesse in volksmuziek en door de niet zo gebruikelijke combinatie van altviool en cello heeft het duo een speciale, naar het melancholisch neigende klank.

Programma

Ontvangst met culinaire hapjes met toelichting van Nel Schellekens.

Duo Elon
Hessel Moeselaar, altviool
Renate Apperloo, cello

Garth Knox: Duo-concert
B. Bartók: 21 Duo's (selectie)

Rond kieken in het Keunenhuis, met aansluitend warme maaltijd.

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Het Keunenhuis

Het Keunenhuis is een grote boerderij. Het eeuwenoude oude erf van het Keunenhuis omvat den boerderij, een streekeigen schoppe (schuur), een daglonershuisje en een waterput. Het interieur van het Keunenhuis is nog helemaal in originele staat met imitatie-eiken schilderwerk in de centrale gang van het voorhuis, een meidenkamer op de verdieping en een authentiek knechtenverblijf in het achterhuis. Ook de schöppe en het oude daglonershuisje met de oude keitjesvloer zijn nog zoals vroeger.

Proeverij met Nel

‘Kop-tot-kont-chef’ Nel Schellekens kookt al ruim 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, van schil tot pit, in de natuur geplukt of bij de boer gekocht!

Praktische informatie

  • Culinair arrangement is exclusief drankjes en niet apart te boeken maar inbegrepen bij de concertprijs. Heb je (di)eetwensen, geef dit tijdig telefonisch door via 0653802787.
  • Met het openbaar vervoer is het Keunenhuis lastig te bereiken: Vanaf NS station Winterswijk is het ruim 4 km lopen;
  • Niet toegankelijk voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Keunenhuis, Boerderij Keunenhuis
  • Wooldseweg 127, 7108 AA Winterswijk Woold (GD)
  • 0575 55 55 60
  • Met de auto Voer Wooldseweg 127, 7108 AA Winterswijk in je navigatiesysteem in, of neem vanaf de zuidkant van Winterswijk (N319) de Wooldseweg richting Bocholt. Je vindt het keunenhuis na ongeveer 2, 5 km aan je linkerhand.

logo